OSLOBÅDEN MED BABY

I denne uge har Rasmus ferie, og det nyder vi i fulde drag.

Mandag eftermiddag tjekkede vi ind på Oslo-båden til et lille minicruise. Vi trængte bare til, at der skulle “ske noget” og til at komme lidt væk hjemmefra på en nem måde.

Sidst vi var på Oslo-cruise var vi unge og fattige, og selvom vi havde fået cruiset gratis, så gjorde vi stadig hvad vi kunne for at spare penge, og havde f.eks. medbragt mad hjemmefra i form af sandwiches og boller til morgenmad.
Denne gang flottede vi os lidt, og havde valgt en ordentlig kahyt af commodore-klassen med en god dobbeltseng, havudsigt, fri wifi, tv og morgenmadsbuffet inkluderet begge morgener.

Da vi bestilte opholdet bestilte vi samtidig med også bord til aftensmad begge aftener, der er lidt at spare ved at bestille hjemmefra. I alt har vi givet omkring 3500 for sådan et ophold, men det kan jo sagtens gøres billigere ved at vælge en anden kahyt-type osv. Dog bør man som minimum opgradere til en kahyt med havudsigt, så man kan nyde indsejlingen til Oslo fra kahytten. Dét var altså fantastisk! 🙂

Når man bor i de lidt dyrere kahytter (jeg ved ikke hvor det skiller, faktisk…) – så har man mulighed for at gå ombord skibet noget tidligere, og det kan jo være en fordel hvis man har børn, der gerne vil nå at lege lidt på skibet eller tage i den lille svømmehal ombord (der var vi ikke, men vi kunne kigge ind, og det så rigtig fint ud. Man skal købe entré til det, men mener ikke det var voldsomt dyrt).

Sonja skulle sove lur kort efter ombordstigning, så hun blev puttet i barnevognen, og så trillede vi rundt med hende indtil hun sov. Man må ikke have barnevognsstellet stående i kahytten – men man må gerne have barnevognskassen stående, så hvis man har en lille baby, der kan sove i kassen, så kan man jo gøre det. Der er ikke plads til barneseng i kahytterne, så Sonja sov bare mellem os i dobbeltsengen, som hun plejer at gøre, og så stillede vi barnevognen ved Guest Service Center på dæk 7, når ikke vi brugte vognen ombord – men oftest havde vi hende bare i armene eller i vikle/bæresele.

Da hun sov nød vi en kop kaffe i Espresso House ombord på båden.

Og så skulle jeg da lige spille lidt på Playstation!

Da Sonja vågnede efter en powernap i vognen legede vi lidt med Bobles og Duplo ved et lille legeområde ved caféen.


Så gik vi tilbage i kahytten hvor vi hang ud, og så skibet sejle fra København. Der var også gratis bobler med i vores kahyt, så vi nød et glas mens Sonja kravlede rundt på gulvet i kahytten og havde en fest. Det var jo også vores bryllupsdag (læs her om vores bryllup i Las Vegas), så meget passende med bobler 🙂

Så hoppede jeg i det lidt pænere tøj, Sonja kom på ryggen i viklen, og så satte vi kurs mod restauranten Explorers Steakhouse, hvor vi havde bestilt bord til den første aften.

Jeg bestilte en burger – som jeg jo næsten altid gør, når jeg er ude at spise, haha! Og vi kunne vælge to retter, så jeg valgte selvfølgelig dessert. Sonja fik en omgang spaghetti med kødsovs, som hun selv sad og spiste med fingrene. Det var selvfølgelig lidt (meget) ud over det hele, men vi gad ikke stresse over det, så vi ryddede bare godt op bagefter – selvom tjenerne var så søde og venlige, og sagde at det skulle vi absolut ikke gøre. Men det føles nu alligevel som god stil at gøre, når ens afkom har siddet og svinet det hele til 😉

Jeg fik baked alaska til dessert – og det smagte mega godt! Men Sonja har nu nået en alder, hvor hun ikke er sådan til at snyde, så hun vidste da godt, at det var mega lækkert det vi spiste, og hun ville også ha’! Så hun fik lov at smage lidt vanilleis, og så var alle glade. Det er bare ikke hyggeligt at skulle inhalere sin dessert, mens baby råber. Så hellere dele lidt 🙂

Min mega lækre dessert – der var også et hindbær, men det nåede Sonja altså at fortære inden jeg tog billedet 😉

Og så var det tid til at rydde op efter os, haha…

Bagefter gik vi en tur i Tax-Free shoppen ombord. Her var et begyndt at vippe lidt – ikke meget, men nok til at man følte at man ikke kunne gå helt lige. Vi købte lidt sodavand, og ellers ikke noget, da vi var godt mætte ovenpå middagen. Selvom jeg da godt kan ærge mig over, at jeg ikke købte den der kæmpe pose med Reese’s Peanubutter Cups – total yndlingschokolade!

Tilbage i kahytten gjorde vi Sonja putteklar, og efter 1000 år faldt hun endelig i søvn. I og med at hun jo sov mellem os i dobbeltsengen betød det, at der ikke var så meget vi kunne lave mens hun sov. Så vi stenede lidt med vores telefoner, og gik så tidligt i seng.

Jeg havde dog svært ved at falde i søvn fordi nabokahytten var meget højrøstet, men jeg tror dog det lykkedes omkring kl. 2. Det vippede også noget om natten, men ikke noget, jeg ikke kunne sove for. Derimod var larmen fra naboen svær at sove fra. Rasmus havde ørepropper i, det skarn – så han sov bare fra det hele…

Heldigvis følte jeg mig frisk, da Sonja vågnede omkring 7.30. Og så blev vi mødt af dette smukke syn ud af vinduet:

Og udsigten blev kun smukkere og smukkere, da solen begyndte at stå op:

Vi fik tøj på og drog igen mod Explorers Steakhouse, hvor morgenmadsbuffeten blev serveret, når man boede i commodore-kahyt. Vi følte os helt VIP-agtige!

Jeg havde ærlig talt ikke forventet mig ret meget af den morgenmadsbuffet, men jeg skal love for, at mine lave forventninger blev gjort til skamme! Der var sådan cirka alt hvad morgenmadshjertet kunne begære; cornflakes, guldkorn og diverse morgenmadsprodukter, skyr, yoghurt, frisk udskåret frugt, diverse smoothies og friskpresset juice, kartoffelrösti, pølser, spejlæg, to slags omelet, scrambled eggs, hård- og blødkogte æg, brød, alverdens pålæg, marmelade, ost, wienerbrød, croissanter, fastelavnsboller, tebirkes, nutella, pandekager, vafler, havregrød med bærkompot… og sikkert en masse mere, men det var lige det, jeg kunne huske.

Sonja fik en omgang havregrød med bærkompot, men nød også at spise æg, frugt og vaffel. Vi sad i halvanden time (!) og spiste, og Sonja var vældig fornøjet over alle de mange lækkerier, og havde en fest med at charme personale og medpassagerer. Og forældrene fik fyldt godt op på depoterne – så godt, at vi faktisk kunne undgå at købe frokost i Oslo. Snedigt.

Fra restauranten havde vi også udsyn til indsejlingen i Oslo. Det var helt perfekt!

Vaaaaffel- Sooonjaaa! (okay, den var lidt intern, men hvis I har set Vidundervovsen Vaffel på Ramasjang forstår I den måske. Sonja elsker den lorte-sang, haha!)

Pludselig fik vi lidt småtravlt med at komme af borde (man skal forlade skibet senest 10.15, og kan så borde skibet igen fra kl. 11) – men vi nåede det lige på minuttet! Det tager tid at iføre sig varmt tøj og pakke en baby i hjemmestrik og flyverdragt.

Der var sne i Oslo, og mange af fortovene var ikke blevet ryddet, så det var liiidt en sej kamp med barnevognen!

På vejen kom vi forbi noget mærkeligt streetart, der mest af alt lignede E.T.s hoved på en giraf…

Eftersom vi har været i Oslo et par gange tidligere sammen, så ville vi gerne se noget andet end Karl Johan (gågaden i Oslo), og vi satte derfor kursen mod området Grünerløkka, som (ifølge Google) skulle være sådan lidt hipt og smart.

Mens vi gik der og kæmpede med at pløje barnevognen gennem sneen følte vi os som et par idioter – hvor var alle de andre barnevogne? Er vi bare nogle tumper? Men vi fik svaret, da vi nåede til Grünerløkka. Dér var alle barnevognene, og fædre og mødre på barsel. Jeg undres dog over, at man i et land med så meget sne vælger sådan nogle små kombivogne med små hjul. Det er da sindssygt upraktisk? Jeg havde egentlig troet at Norge var et land fyldt med nogle ordentlige skuder af barnevogne. Men der kan man bare se.

Vi gik rundt i området omkring Markveien, og her var mange fine butikker både med vintagetøj, legetøj, børnetøj og meget andet. OG så var der også en Lindex! Min svaghed – jeg elsker simpelthen deres børnetøj, så jeg skulle liiige ind at kigge, selvom jeg egentlig principielt helst ikke køber tøj fra nyt til Sonja.

Der var voldsomt meget fint, og jeg kunne have købt halvdelen af butikken. Men igen, det strider imod mine principper, og Sonja mangler ikke. Så selvom hun ville være voldsomt nuttet i det hele, så nøjedes vi med at købe et par kjoler hun kan vokse i – den ene får hun i fødselsdagsgave og den anden kan hun få på til sin fødselsdagsfejring. Bum. Surt for Sonja at have så snusfornuftige forældre, hahaha!

Det var frokost-tid for Sonja, så vi fandt en café og satte os ind. Måske ikke det mest baby-egnede sted, men de havde da en højstol… som fungerede pissegodt i samspil med det barbord, vi blev placeret ved (…not). Njåå, men Sonja fik en suge-pose med spagbol, fordi nogengange skal det sgu bare været nemt og ikke svine ud over det hele, og hun var glad og tilfreds og havde travlt med at charme gæsterne i cafeen og personalet. På en lettere insisterende “se-mig”-måde. Ved ikke hvor hun har det fra.

Forældrene var stadig mætte efter et ordentligt dyk i morgenmadsbuffeten, så vi nøjedes med varme drikke. Det var også alt for dyrt at købe noget at spise dér, fordi: Norge.

Efter cafébesøget (…hvor jeg lige måtte skifte en Sonja på gulvet i en toiletbås, er da heldigvis rutineret efterhånden!) tulrede vi lidt videre i retning mod båden. Det var begyndt at sne.

Vi satte kurs mod båden igen, da vi var lidt kolde og vores fodtøj desværre ikke var heeelt sne- og sjaptæt. Man kan boarde skibet helt indtil 16.15, men vi var ombord igen omkring kl. 15.

Vi gik en tur i legeområdet på dæk 6, hvor Sonja fik afprøvet boldbassinet (lettere skeptisk) og hjørnet med Duploklodser – sidstnævnte var et stort hit, og her sad på et tidspunkt en baby omkring Sonjas alder, og de to smilede og grinede og pludrede til hinanden. Såååå sødt!

Så var det tid til at sejle fra Oslo, vi gik ned i kahytten og nød synet gennem vinduerne:

Er der mon nogen, der bor i det der lille hus, eller hvad er det for et hus? I hvert faldt vildt nok at have sådan en lille ø for sig selv, hvis det er tilfældet 🙂

Det var tid til aftensmad, og denne aften havde vi booket bord i buffetrestauranten 7 Seas. Her var der et stort udvalg af forskelligt kød, salater, pasta, kartofler, pommes frites, skaldyr, suppe og meget andet. Men det vildeste var dessertbuffeten, som bød på forskellige kager – og tag selv softice!! Derudover var der også ostebord.

Det er begrænset hvor “nu-sidder-vi-lige-her-og-hygger-sammen” agtigt det er, når det er buffet, og man skal sørge for sig selv OG sin baby, så vi rendte meget på skift frem og tilbage. Men maden var ganske udmærket, og Sonja nød især ærterne og kødsovsen fra buffeten.

Sonja mente bestemt at softicen var til hende. Så hun måtte jo smage lidt, så der var fred, hehe 🙂 Og som det ses var hun fan 😉

Efter maden gik vi lige en runde på dækket, og så var det ellers ned i kahytten og gå til køjs. Om morgenen stod den endnu engang på den lækre morgenmad, som vi kunne nyde mens vi sejlede mod København – hvor vi desværre ankom til gråvejr og regn.

Men sikke en dejlig tur, vi havde. Det var så hyggeligt at tage på tur som en lille familie sammen, og det kan varmt anbefales. Jeg tænker i hvert fald ikke, at det er sidste gang, vi gør det her sammen 🙂

Man kan også tage nogle overnatninger i Oslo – vi tog en enkelt overnatning første gang, vi var på minicruise sammen (shit det er mange år siden), og på den måde kan man jo se mere af Oslo, som har rigtig meget at byde på og i øvrigt er omringet af smuk natur.

Jeg gad virkelig godt til Norge igen, snart! Sådan en kør-selv sommerferie rundt i Norges land og kigge på flot natur ville bestemt ikke gøre mig noget. Men om det lige bliver i år, det er ikke til at vide.

7 Comments

 • Kimmie

  Sådan en tur med Oslo båden er bare mega hyggeligt og wow hvor må udsigten have været fed med sne. Har kun prøvet det om sommeren.
  Norge generelt kan anbefales…. engang når den bette er større måske kan jeg anbefale Nordnorge- Alta, Honningsvåg og Tromsø. Tromsø er helt sikkert også skøn med en bette.

  • Bex

   Det var sååå smukt med sne! Helt magisk 🙂

   Jeg vil utroligt gerne til Nord-Norge, det er vitterligt min drømmerejse pt. Lofoten-øerne eller deromkring. Åh, det ser sååå smukt ud jo! Men altså “bare” nogle flotte fjorde og bjerge og så’rn, så er jeg tilfreds 🙂

 • Trine

  Hvor ser det hyggeligt ud! Vi var på “samme” tur i september – da jeg havde vundet et Cruise, dog ikke i de gode kahytter, kan se nu vi burde have betalt for en opgradering 😉

  Norge kan bestemt anbefales som sommerferie og vinterferie destination. Men tag at handle hjemmefra, fordi som du selv skriver: Norge! Vi har rejst både til Oslo, hvor man jo sover ombord, men det er dælme nemt ud fra Hirtshals hvis man orker køreturen dertil, så er det kun 3-4 timer ombord til Kristiansand området = anbefales! Der er Kardemomme by som vi var i med en dengang 1,5 årig (fik mest ud af dyrepark området) og byen er super hyggelig 🙂

  • Bex

   Ja, synes faktisk man får meget ud af at opgradere til en god kahyt, så det tror jeg også vi gør næste gang 🙂 Det koster jo ca. det samme som et hotel typisk ville gøre.

   Jeg har også kigget på at sejle fra Hirtshals til f.eks. Stavanger – åh, det kunne være fedt! Vi har jo dog ikke selv bil, men måske det kan lejes eller noget. Der er jo noget af en køretur til Hirtshals dog, men det er da muligt. Måske. Jeg ved ikke lige om det bliver til sommer, men jeg leger med tanken om at gøre det engang i hvert fald 🙂 Og tak for tip om Kardemommeby, det lyder hyggeligt! Når Sonja bliver lidt ældre skal vi også helt sikkert til Astrid Lindgrens verden i Sverige.

   • Trine

    Man kan også stå på Hirtshals-færgen uden bil, men tror ikke det er billigere at leje i Norge fx 😉

    Vores sommerferie står netop på en tur til Sverige og Astrid Lindgrens verden – eller Emil-land som barnet herhjemme kalder det. Jeg har ønsket at komme derop mange år, og nu synes jeg alderen er til det (5 år)!

    • Trine

     PS: kan også anbefale både Stavanger området, Telemarken (vi var ved Vrådal – mega flot natur) og Bergen er også en hyggelig by.. Ja, jeg har været meget i Norge (min far arbejdede der da jeg var barn), så det er nok ihvertfald en 10-12 sommerferier/skiferier jeg har tilbragt der.. 😉

     • Bex

      Haha nej det er næppe billigere! Har kigget lidt for sjov på hvad det ville koste at leje en autocamper i Norge – bare fordi det kunne da være sejt! 😀 (man har vel lov at drømme lidt) Meeen det har vi i hvert fald ikke råd til, haha!

      Dejligt med tips til Norge – der er jo simpelthen så mange smukke steder i det store, flotte land!

      Fedt med tur til Emil-land, det skal da nok blive et stort hit 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *