OSLO

Så er Rasmus og jeg tilbage i Århus efter vores lille ferie i Oslo. Det bliver vist mest i billeder frem for ord. Men vi havde en rigtig hyggelig tur, på trods af at jeg altså havde feber fra lørdag og til onsdag 🙁 Heldigvis klarede jeg mig nogenlunde igennem det ved hjælp af ipren…

Vi tog toget mandag kl. halv tolv fra Århus Banegård. Og da vi ankom til København gik vi lige en lille tur ned gennem strøget, for så at tage shuttle-bussen til færgelejet.
Sådan ser København ud fra færgen. Vi sejlede med M. S. Pearl Of Scandinavia, det er en pænt stor færge med ret så mange og dyre restauranter og barer, Baresso, biograf, butikker og lidt af hvert.

Bagved mig kan man følge skibet på et kort, og se hvor vi sejler (kan godt være lidt deprimerende.. “er vi ik’ nået længere??!!”)

Jeg frøs og frøs, og rendte rundt med feber (fandt jeg ud af). Min mave sagde til mig, at jeg var sulten, men min lyst til mad var der ikke rigtig.. Men gulerodskagen hos Baresso så god ud, så det blev min aftensmad. Det var også et KÆMPE stykke, så det var faktisk et helt måltid!

Så ligger jeg lige her med 39,7 i feber. Har taget to iprener, som lige skal virke før vi tjekker nattelivet lidt ud på skibet:

Der var pianomusik og liveband på skibet. Og en masse gamle mennesker som dansede til det.. Hmm.. Jeg var jo ikke så frisk, så jeg gik i seng ved 23-tiden, og Rasmus gik i biografen og så “Burn after reading”.
Og halv ni næste morgen ankom vi til Oslo, hvor der var sne:

De lange gange med kahytter:Jeg er kaptajnen, og dette er mit skib! 😉

Vi fandt noget morgenmad. Jeg havde fået lidt appetit tilbage, så jeg fik en tallerken med æg, bacon, brød og salat. Det smagte godt.

Dagen brugte vi på at gå rundt i Oslo, og kigge i butikker. Dette var dog meget skuffende. Jeg købte slet ingenting, endda selvom jeg havde givet mig selv lov (man er vel på ferie). Men fandt jeg noget sad det enten helt skørt på mig, eller var i den forkerte størrelse.. Øv! Århus har altså meget mere tøj jeg gider have..
Senere gik vi op på vores hotel, Rica Holberg Hotel, tæt på kongeslottet.

Udsigten fra Hotellet:

Det her er fra den næste dag. Der gik vi forbi slottet, på vej ned til Nationaltheatret Stasjon


Her tog vi T-banen op til Frognerseteren. For at nyde den flotte udsigt over Oslo. Og selve turen derop er også smuk, man kører højere og højere op, og ser de yndigste huse og den smukkeste udsigt undervejs.

Men sådan så der ud, da vi kom op. Jeg bliver da helt væk!


Bag mig er der en fantastisk udsigt! (man kan bare ikke se den… mindre detalje.. )


Frognerseteren restaurant. Meget fint sted. Meget fint. Som i “betal lige 35 kr for en spandauer, og 30 kr for en flaske postevand”

Vi stod af ved Majorstuen, og gik hen til Vigelandsparken. Der er en masse flotte skulpturer:

Dette er den mest fotograferede skulptur i Oslo – og det skulle det jo gerne blive ved med at være!!
Og man skal helst stå ved siden af og også se sur ud 😉


Hvorfor er den lille dreng så sur?? – Fordi jeg kilder ham under tæerne!!


“Svenne fortrød inderligt at han i sin kådhed havde råbt “BUUUNKE” “:


Rasmus og Obelisk:


Senere spiste vi frokost på T.G.I. Fridays. Det smagte godt!! Drikkevarer kunne bare kun koste 39 kr, om man så ville have vand eller sodavand..


Rasmus og rådhus:

Mand med bowlerhat med hestehale i:

Jeg var så træt efter mange nætter med dårlig søvn pga feber og snotnæse:

Og til slut, en video..
Meget høj marchmusik. Ingen mennesker.. Meget mystisk!! Dette var lige inden skibet sejlede fra Oslo.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *