SHAKES, SAKURA & SUNDAY BRUNCH (WEEKENDENS BEGIVENHEDER)

Jeg har haft en skøn og begivenhedsrig weekend, fyldt med dejlige mennesker og dejlig mad. Hvad kan man så ønske mere, egentlig? Jeg klager i hvert fald ikke.

Fredag aften havde jeg besøg af en af mine bff’s og der gik simpelthen burger, pommes i shakes i den. Det var ret lækkert. Og selskabet var lækkert, og vi fik snakket en heeelt masse. Det er også 100 år og en madpakke siden vi sidst har set hinanden, så det var skønt. Efter det overdådige måltid gik vi hjem mod lejligheden og sad i vindueskarmen og snakkede løs (og spiste slik). Helt igennem skønt!

Lørdag var der i anledning af 48-timers festival på Nørrebro rundvisning i moskéen på Rovsingsgade, så der var vi forbi. 
Det var meget spændende at høre om. Jeg ved alt for lidt om islam, hvilket er en smule for dårligt ift. at jeg bor og arbejder på Nørrebro. Men jeg er åben og suger til mig, og det er fedt at blive klogere.
Det regnede ret meget lørdag, men om eftermiddagen klarede det op, og så tog vi til sakurafestival i Langelinjeparken. Det har jeg aldrig været til forud, men det er super fint, og gav os et lille “Japan-fix” hvilket altid er skønt. 
Mange var klædt i smukke kimonoer og yukatas.
– og man kunne også købe nogle. Til ok priser endda. 

I Japan holder man picnic under kirsebærtræerne når de er ved at afblomstre, og det er denne tradition man så har overført til den københavnske sakurafestival.

Koinobori der flagrer i vinden. “Koi” betyder karpe, og det er altså disse karpeflag, som er meget traditionelle japanske. Se bare denne emoji🎏, som man måske har undret sig over hvad i alverden gik ud på – men det er altså koinobori. Vi så helt vildt mange af dem i Tokyo (klik her)

Origamifugle og sakura i skøn forening:

Der var også mange cosplayers i flotte kostumer.

…ooog der blev solgt lidt Ghibli merch, så jeg måtte bare eje dette krus. Jeg er helt vild med det, altså!

Sidst på eftermiddagen tog vi på kaffe- ølbar i Nordvest, hvor Rasmus’ veninde joinede os. Hver måned mødes Rasmus med nogle bestemte drengevenner, og de spiser sammen og er i byen. Og denne lørdag var det altså tilladt for damer at komme med. Store sager! 
Bagefter tog vi videre til Tribeca NV, hvor resten af slænget mødte os. Her måtte vi lige vente knap halvanden time på vores mad, selvom vi havde sagt til dem på forhånd at vi bare skulle have forskellige pizza i en lind strøm.. Ikke okay. Heller ikke selvom de kompenserede med drikkevarer. Men pizzaerne var heldigvis gode, og selskabet godt.
Bagefter tog vi på nyåbnet ølbar lige overfor. Jeg fik en øl med bl.a. smag af timian.

Da den var drukket ud var det videre til næste stop – Lygtens Kro, hvor der dog var temmelig fyldt, så vi måtte sidde udenfor, hvilket var liiiige køligt nok. Så det blev kun til en enkelt øl.

….inden vi sluttede aftenen af med øl hos Brewers Incorporated på Gormsgade. Jeg fik en øl, der smagte af kaffe hvilket blev lidt tungt i længden, selvom den var rigtig god! Jeg skulle nok bare have nøjedes med at bestille en lille… 🙂

Søndag formiddag mødtes jeg med en flok studieveninder til en omgang lækker brunch på Café Livingstone. Initiativet var Julies, fordi hun skal ud at sejle i 5 måneder lige om lidt. Det var dejligt lige at kunne samles inden.

Brunchen var lidt ligesom det er på alle morgenmadssteder i København for tiden, som vil være smarte – nemlig små tallerkner med små retter, og så bestiller man bare det, man har lyst til. Det er ret så lækkert et koncept, selvom man også betaler for det (!). Det bedste var næsten den birchermüsli – som jeg ikke anede hvad var, men som jeg så fik lært er havregryn, der har stået natten over i yoghurt og så tilsat noget væde og bær – det smagte suverænt godt, og jeg skal virkelig prøve at lave det selv snart, det er jo ret simpelt.

Hele banden til brunch ♥️

Efter maden nød vi solen ved søerne, selvom det var noget køligt pga. vinden. 
Og senere søndag eftermiddag gik jeg en tur med min søde mand. Herlig weekend!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *