EN SMUTTUR TIL MALMØ! (DEL 1)

Vi har været et smut i Malmø i Store Bededagsferien. Store Bededag er ikke en hellidag i Sverige, ligesom 2. pinsedag heller ikke er det, så derfor tænkte vi at en lille getaway var oplagt. Vi har været i Malmø på Store Bededag før (se bare her og her ) men denne gang tænkte vi, at vi ville tilkøbe en overnatning på hotel (lidt fryns/luksus kan man vel tillade sig, nu man har fået job…) og vi havde simpelthen bare sådan en hyggelig tur!

At tage til Malmø er jo nemt fra København – ca. 40 minutter med toget. Dog tager det pt. lidt længere tid, da de fortsat kører med paskontrol, (narko?)hunde og toldere, der stiller lidt spørgsmål om hvor længe du skal være i Malmø. Alt det tager selvsagt lidt tid, ca. 15 minutter holdt vi stille inden vi kunne køre videre.

Fremme i Malmø gik vi straks igang med at kigge i butikker. Vi er begge glade for at kigge i Coolstuff, som har så mange sjove og spændende sager. Vi fik bl.a. en idé til vores bryllupsfest som vi må se om kan lade sig gøre, og så forelskede jeg mig i dette enhjørningekrus – men *nogen* mener at vi har riiigeligt med krus… hvorfor giftede jeg mig dog med den mand?? Seriøst, se den lige! Den skifter farve, når man kommer noget varmt i! (ohmygaaaawd) 
Lidt brødflove var vi, så da vi så at Burger King havde frokostmenuer til bare 49 svenske penge, så slog vi altså til!
Fine kirsebærtræer i fuld flor i Malmø:
Fine Lilla Torg. Og Rasmus ♥️
En butik, der er kommet siden sidst vi var i Malmø, er konceptbutikken AB Småland, som har fokus på bæredygtighed og økologi, og som sælger økologisk tøj til børn og voksne (både kvinder og mænd) såvel som boligtilbehør, planter, secondhandmøbler og nips – og så huser de også en økologisk café. Det er en helt vild fin og hyggelig butik, og bestemt et must hvis man er i Malmø!
Det var derinde jeg fandt Astrid Lindgren t-shirten ♥️
Malmø og solskin 👍🏼
Obligatorisk turistfoto i Malmø:

En anden butik, der selvfølgelig også er et must, når vi er i Malmø, er Lagerhaus. Man kan altid lige finde noget fint gavepapir, servietter, krus eller andet. De har ret mange sjove og fine ting – og så dette “unicorn bacon” – sjov idé 🙂

Efter en tur i ICA og købe lidt at drikke og en pose gå-slik – Polly med smag af bilar!

…en lille læsepause, hvor jeg lærer om kroppen! 👀💩

Vi kom forbi et shawarmasted, hvor man altså kunne få lidt af hvert i sin rulle. Rasmus overvejede meget en med “korv” (pølse), men jeg tror alligevel han frygtede at det ville blive for klamt. Jeg synes dog godt at man kunne indføre laks og halloumi herhjemme, det lyder ret så lækkert!

Et besøg hos Malmø Chokoladefabrik, hvor vi naturligvis ikke gik tomhændede fra:

Det var tid til en “fika”, og det blev hos kaffebaren Uggla, der ligger i det charmerende St. Knut kvarter. Her fik vi to gange “snutkaffe” som altså betyder “strisserkaffe” – og som faktisk bare er helt plain, sort filterkaffe. Dog rigtig god filterkaffe.

Vi nød den naturligvis udenfor i solen.

Et smut igennem Folkets Park, hvor der var liv og glade dage i solskinnet.

– og forbi Møllevangstorvet, hvor der var gang i de forskellige frugt- og grøntboder.

Vi var også et smut i “Folk Å Rock” for at kigge på vinylplader, men vi købte dog ikke nogen. Vi var fristede af at købe denne plakat, da den jo minder os om en helt særlig dag i Las Vegas – men ak, vi mangler vægplads…

Hos café Uggla måtte vi desværre nøjes med glat kaffe, da de ikke havde mere kage, så da vi kom forbi et konditori med kardemommesnurrer måtte vi jo liiiige købe sådan nogle! #WhenInSweden.
Vi trissede hen til vores hotel – Hotel Garden, ganske udemærket og perfekt beliggenhed, og her fik vi smidt de mange (!) shoppingposer samt hvilet fødderne lidt, inden vi skulle ud at spise aftensmad.

Vi havde booket bord hjemmefra på Grand Öl & Mat, hvor vi fik fire retter vanvittig lækker mad til en rørende pris.

Stedet fungerer både som bar og restaurant, og der var en god, hyggelig og livlig stemning. Jeg synes det minder lidt om Dyrehaven på Vesterbro – bare i større format.

Hovedretten var noget kylling med speltkerner.

Og til mellemret var der tomater og gedeost.
Desserten var rabarber, hvid chokolade og is.

Efter maden gik vi videre til Folkets Park, som lå lige i nærheden, da jeg havde læst om en hyggelig bar, der skulle ligge midt i parken. Vi afprøvede lige “cykelsafaribanen” i parken – dog til fods 😉

Vi fandt frem til baren “Far i Hatten”, hvor der var super hyggeligt og god stemning. Sådan et sted kunne man godt ønske sig i København.

Så hyggeligt at sidde halvt udendørs med kulørte lamper, øl og god musik!

Hjemme igen på hotellet og et obligatorisk elevatorselfie 😉
2. del kommer en anden god gang!
Tidligere ture til Malmø kan læses her: 2009 her, 2010 her, 2014 her og her og 2015 her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *