MALMØ PART 1

I fredags, på Store Bededag, valgte vi at tage et lille smut til Malmø. I Sverige har man jo ikke helligdag den dag, så den dag ersom en hver anden dag. Jeg synes det er ret genialt at man kan køre tog i en halv time, og så er man i et andet land. Det er da lidt hyggeligt! 🙂 Et lille tip – det er billigst (med mindre har Wildcard, så er det vist to kroner billigere) – men ellers kan det anbefales at man køber en familiebillet til toget hvis man er to voksne, der skal af sted. Så kan man komme t/r for 288 kr. i alt – og kan endda tage to børn 😉 Men altså, selv uden børn er det stadig billigst.

Jeg har været i Malmø et par gange før – i 2009 (se HER) og i 2010 (se HER).

Jeg har valgt at dele billederne op i to indlæg – første indlæg kommer her.

Fremme i Malmø! Solen skinnede men det blæste lidt køligt – så nogle gange var det lidt for koldt og andre gange var vejret helt tilpas. 
Skulptur på Gustav Adolfs torv
Fin skomager på gågaden i Malmø
Vi nød en softice fra Burger King og blev mødt af et par ænder, der tiggede som var de små hunde! Men lidt dumt af en and at tigge om softice… Jeg gav dem lidt krymmel.
Fint i Malmø:
Vi var inde i Cool Stuff butikken, hvor man kunne få alt muligt sjovt. Bl.a. slik med myrer. YUM!
Fine Lilla Torg.
En tur i Lagerhaus er obligatorisk. Rasmus var ved at få en mindre nedsmeltning fordi jeg skulle se det hele… Men da han fandt billige vinglas var han glad 😀 
De havde meget fint/sjovt slik 🙂 F.eks. disse “sukkertrangspiller”
Og “tømmermændspiller” 😉
Det her er til gengæld genialt! Deter lige sådan det skal være.
Måske det fineste gadenavn?
Vi var også en tur i Granit. De havde rigtig mange fine ting. Hvis man er glad for zink er dette stedet. Men jeg synes det var ret dyrt.
Så blev det tid til en “fika”. Vi tog på café sockerbit.
Her fik vi et par kopper kaffe og en kanelsnurra. 
Den smagte sødt og lækkert af kardemomme, mmm!
Nogen slappede lige lidt af.. 🙂

En tur i Lush kan også anbefales, selvom jeg ikke interesserer mig specielt for sæbe synes jeg nu det var ret lækkert. Men det er dyrt! Jeg kunne i hvert fald ikke finde på at give 100 kr. for et stykke sæbe..

Men de har sæber i alverdens farver og former og det er ret fascinerende at gå rundt og kigge på.

I Malmø var jeg på jagt efter en boghandel – men jeg var ikke lige klar over at det skulle være så svært at finde sådan én! Men det er jo det samme i Danmark, det er begrænset hvad der er tilbage af ægte boghandlere, det er jo primært Tush & Halløj (ja, eller bevares vi kan godt kalde dem Bog & Idé ;)) – og de befinder sig primært i indkøbscentre. I Malmø skulle jeg også i et center for at finde en boghandler – nemlig Trianglen. Grunden til jeg gerne ville i en boghandler er fordi min yndlingsblogger, som jeg har fulgt siden 2008 har udgivet en bog. Godtnok er teenagere den primære målgruppe, men det tager jeg ikke så tungt 😉 Hun skriver ret godt så jeg er spændt på at læse den. Da den er på svensk kan den ikke købes i Danmark jo. Men jeg måtte jo have den! 🙂 Og ja, det er intet problem at læse på svensk, men det kan jeg også takke hende for. Når man læser den samme svenske blog i 6 år, så bliver man faktisk ok til det der svensk. I hvert fald til at læse det. 
Ved Davidshallstorg kom vi forbi en masse fine vintageforretninger, som f.eks. denne. Var dog ikke inde i den.
Slut på del 1! 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *