SVIPTUR TIL MALMØ

Torsdag i efterårsferien stod den på en lille tur til Malmø!
Hovedformålet var egentlig, at Rasmus skulle have udskiftet glasset på sin iPhone 6, efter han havde tabt den på gulvet og den krakelerede, og det kan man få lavet til en rimelig pris i en Apple Store, der ligger i et stort indkøbscenter, tæt på Malmø. Og så er det tilmed originale reservedele og alt det hejs. Så vi gjorde en tur ud af det, og tog til Malmø! Her har vi jo været flere gange – i 2009, 2010 og 2014 (og her), og det er altid en hyggelig tur over på den anden side af sundet.

Centeret, hvor Apple Store ligger, hedder Emporia og ligger i Hyllie, lidt udenfor Malmø. Tager man toget stopper det lige ved centeret.

Det ligger i et mærkeligt, lidt Ørestads-agtigt område.
Vi indleverede telefonen til reperation (man skal bestille tid til reperation) og de kunne have den klar allerede efter et par timer. Derfor besluttede vi os for bare at udforske centeret indtil telefonen igen var klar.
Toiletselfie 😉
Der er en tagpark oppe på centeret, og der gik vi op og kiggede på Øresundsbroen gennem kikkerterne.
Dér var den jo!

<3

Det blæste lidt!!

Ned i centeret igen:

Vi fandt en chokoladefontæne!!! Bemærk i øvrigt skiltet lige bagved. En træstamme hedder simpelthen en støvsuger på svensk. Det er da lidt skægt…

Åh åh…..

Chokoladedyppede skumfiduser, det skal man ikke kimse af! Sådan et spyd her for 15 svenske bobs. 
Vi var også et smut i et supermarked i underetagen af centeret. Her kunne man for 5 svenske penge få vand, der smagte af forskelligt slik. Det var i øvrigt uden sukker, sødemiddel og kun med naturlige aromaer. Det smagte nu meget kunstigt alligevel… 

Vi købte den med smag af “Skalle”.

I Emporia er der mange butikker. Jeg var især vild med denne, der havde alt hvad hjertet kan begære af amerikansk importerede godter. Desværre var det ret dyrt.. Reese’s peanutbutterhalløj som morgenmad lød ellers ret episk!

De havde også japansk slik

Og Jelly Beans, selvfølgelig.

Og denne fine hat….

….og matchende taske, men jeg måtte ikke købe det for Rasmus. Han mente, at det jo var lavet til et barn, og derfor ret fjollet at købe. Han er så tarvelig nogen gange… 😉

Game of Thrones figurer.

En stor genbrugsforretning var der også i centeret. Den var ikke specielt billig, men den var flot, og man ville helt sikkert kunne finde nogle fede ting, men vi kiggede der bare lige kort.

Det var nemlig blevet frokosttid, og den nød vi på Vapiano! Det har vi begge længe gerne ville prøve, efter vi måtte give fortabt i Hamborg, så da vi så en Vapiano i centeret var der ingen tvivl. Nu skulle det være.
Vapiano er et særligt koncept, hvor du går op til køkkenet og beder om den mad, du vil have. Den bliver så frisklavet til dig, mens du venter, og du registrerer din bestilling med et særligt kort, du får udleveret. Når du har spist din mad og går mod udgangen, så betaler du så for det, du har bestilt med dit kort.

Det var svært at vælge, for alle retter lød jo vildt lækre! Men vi valgte en pizza og en pastaret med ravioli til deling. Begge dele smagte skønt.

Så var det tid til at hente telefonen! Rasmus var glad 🙂

Det var en grå og temmelig blæsende dag, men vi besluttede os for at se noget af Malmø, vi ikke tidligere har set, nemlig Västra Hamnen. 

– og Turning Torso!

Västra Hamnen. Et ret interessant område.

Ved Turning Torso er der en masse byggeri igang, og det er ikke specielt charmerende at se på byggepladser osv, men bag Turning Torso ligger denne lille perle af charmerende og meget forskellige huse lige ned til kanalen. Det synes jeg var ret fint!

Meget charmerende lille stribe af huse

LIGE ved siden af Turning Torso!

<3

Flere små fine huse i området:

Flot selfie!!

Lige ved siden af Turning Torso er der et økologisk supermarked. Der var lige inde at kigge lidt, men vi købte nu ikke noget.
…selvom Rasmus var lidt fristet af disse dinosauruschips!

Vi gik ind til byen igen (det føltes som meget laaaaaangt!). Vi kom forbi denne stribe af fine små træhuse. Tror der bliver solgt fisk derfra?

Malmøhus slot:

Og Lilla Torg:

Helt klart tid til “en fika”! Vi endte på Konditori Hollandia, og fik et par ordentlige stykker kage.

Efter det kiggede vi lidt i butikker. Rasmus købte en t-shirt i Levis, og jeg tømte Lagerhaus 😉

Den fineste gade!

Flot halloweenkage i et vindue:

Fin kjole med hvaler på:

Ved 20 tiden tog vi hjem igen med toget, efter en lang og dejlig dag i det Sydsvenske! 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *