UD AT KØRE MED DE SKØRE T/R IKEA!

Min kæreste har et freelancejob, oveni at han skriver speciale. Dette medfører, at han af og til skal langvejs rundt i landet. Og når han skal det, så får han lov at leje en bil. Igår aftes tog vi så en tur i den lejede bil – en Fiat Panda (ikke at jeg ved en disse om biler, men den var ret rar at sidde i…) ud til IKEA. Det er heldigvis nemt nok at komme i IKEA i Århus også med bussen, men den kører altså kun hver halve time. Og det tager lang tid. Og så er bare sjovt at køre i bil når man kan. Vi har ikke bil (og jeg har ikke noget kørekort, og savner det heller ikke) så det er jo klart, at vi ikke får kørt ret meget bil. Men det er sjovt, når man endelig får muligheden. Og sjovt at køre rundt i sin egen by i bil – det er bare lidt noget andet end bus.
Men självklart går jeg mest ind for kollektiv trafik frem for biler. Og jeg skal nok holde kæft omkring den der betalingsring, som jeg umiddelbart syntes lød som en god idé. Men det kan jeg jo sagtens synes, når jeg ikke har bil. Hoho.

Nå, men vi satte os ind i Panda’en, klar til at tage på tur!

Men først skulle der lige tankes

Århus By Night, set fra en bil:

På vej:

Og så landede vi i IKEA! Vi startede med at spise aftensmad. Der var tilbud på 10 kødboller med tilbehør for 25 kr. Og så har de jo “all-you-can-drink” sodavand for 10 kr. Altså, det er jo priser, der er til at forstå! Vi gillar’t!
Kötbullar, potatismos, gräddsås och lingonsylt

Självklart var jeg også nødt til at købe en svensk fastelavnsbolle. En svensk fastelavnsbolle hedder en “semla” (flertal: semlor) og er en kardemommebolle med marcipan og flødeskum indeni. Mums mums mums! Jeg bagte selv en version sidste år, og ville gerne have bagt igen i år, men det fik jeg ikke lige gjort.
Jeg synes min hjemmebagte version er bedre end IKEAS (ikke for at prale) men den udgjorde da en fin lille dessert, den lille kardemommebolle 🙂

Jeg tror, det er den hurtigste og billigste tur, vi har haft i IKEA! Vi købte slet ikke noget til os selv. Jeg kiggede lidt for at se, om de havde noget flot stof, men nej. De havde faktisk ikke rigtig noget spændende. Ikke engang kataloget frister mig i år. Har man hørt mage!
Men vi fik købt nogle vaskeposer med stativ for opgangen, altså til den fælles vaskekælder. Vi købte også 12 for to år siden, da vi flytte ind, men de er alle væk (!!??). Så nu har vi købt nogle nye. Selvfølgelig ikke for vores egne penge, men de penge, ejerforeningen nu har til fællesting.

2 Comments

  • Bex

    Haha nej jeg er også meget imponeret. Det er ALDRIG sket før. Altså, de sidste par gange har jeg heller ikke rigtig kunnet finde noget, men er da altid endt hjem med fx en toiletbørste (wauw) eller nogle af de tæpper, de har til 9 kr (de er gode til picnic, grill, diverse udendørs arrangementer om sommeren)

    Den var også utroligt god! Flødeskum OG marcipan – det er lige noget for mig! 😀 ku godt lige spise en til lige nu 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *