GÅRSDAGENS RET

I går fik vi tunfrikadeller. Det elsker vi begge!! Selvom det blev en lidt anderledes variation, da de ikke havde tun i vand (så måtte det blive tun i olie – det gjorde ingen forskel, har bare aldrig nogen sinde fået tun i olie, så var lidt skeptisk, haha!!) og da kæresten købte purløg i stedet for persille (nå ja, tomat tomat, han havde da fået fat i at det var en krydderurt med p, haha!) – så måtte det blive med purløg i i stedet for 🙂

Men den opskrift, jeg plejer at gå ud fra, er fundet på newyorkerbyheart. Men jeg laver det lidt anderledes end hende, f.eks. kommer jeg aldrig dild i, da jeg synes det er dyrt at købe to krydderurter 😛

Du skal bruge (til 2 personer):
2 dåser tun
Rasp
Æg
Cremefraiche
Løg
Salt
Peber
Frisk persille
Citronsaft (evt. fra koncentrat, det bruger jeg selv)

Afdryp tunen grundigt og kom den i en skål, og findel den lidt med en gaffel. Tilsæt 1 revet løg, 2 æg, 4 spsk rasp, 2 tsk. cremefraiche, hakket frisk persille (efter smag), lidt citronsaft + salt og peber, og rør det rundt til en fars. Form dem som frikadeller og steg dem ligesom frikadeller til de har en gylden stegeskorpe.

Vi fik bagte rodfrugter til + bagte hvidløgsfed (ELSKER bagte hvidløgsfed!). Og så havde jeg lavet hvidløgsdip (cremfraiche + presset hvidløg ned i) samt remouladedip (cremefraiche + lidt remoulade).
Lækker og billig mad! 🙂

Mmm.. Ku godt spise en portion lige nu! 😀 Men vi får først sen aftensmad i dag, da kæresten er på job. Desuden er min mund ganske øm efter omfattende tand-og-tandkøds-rensning hos tandlæge, av av av 🙁

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *