LIDT OM REJSEN OG HOTELLET

Lige et indlæg, hvor jeg fortæller lidt om selve rejsen til Berlin og vores hotel. Altså, lidt kedelige facts måske… Men tænker det måske kunne være nyttigt, hvis man selv leger med tanken om at tage en tur derned (i så fald kan jeg kun sige – gør det, gør det!)

Vi gik ned på DSB Rejsebureau på Århus Banegård og forhørte os om, hvornår de havde billige togbilletter til Berlin. Vi gav knap 1000 kr pr. person for en returbillet. Desuden købte vi såkaldte “Welcome Cards” med hjemmefra, de giver adgang til fri offentlig transport samt rabatter på diverse museer m.m. Ellers er offentlig transport i Berlin ikke dyrt, og man kan købe dagsbilletter (“Tageskarte”) til billige penge.

Toget kører fra Århus til Berlin (med forskellige stop undervejs), så det kan jo ikke være nemmere (for os i hvert fald). Vi tog toget kl. ca. 8 om morgenen og var i Berlin omkring kl. 14.30. Det er et ganske lækkert tog med gode sæder, spisevogn (benyttede vi os dog ikke af, men rart nok at have muligheden for at købe et-eller-andet under turen) samt radiokanaler i armlænet 😉

 Under turen hørte vi musik, podcasts (om murens fald, jow jow – og Mads og Monopolet! ;))

…jeg lånte kærestens iPad, som er fantastisk underholdning på sådan en togtur. Her spiller jeg “World of Goo” – virkeligt underholdende spil (som også kan spilles på pc). Ellers er “Plants vs. Zombies” også et forrygende spil! 😀

Hører lidt musik:

Endelig er vi fremme, og jeg har monteret al min bagage på mig. Følte mig sleeet ikke som noget pakkeæsel! 😉 Var i øvrigt ganske rart at rejse med vandrerygsæk frem for kuffert (min trolley er kaput)

…og sådan ser toget så ud udefra. Og jeg flasher kort over S og U-bahn nettet, for at få et overblik over hvordan vi kommer hen til vores hotel! 🙂

Vores hotel gerade aus!!!

Et nærbillede af indgangen til hotellet. Vi boede på “Plaza Hotel Berlin” på Knesebeckerstrasse lige ned til Kurfürstendamm – altså meget, meget centralt og dejligt nemt ift. offentlig transport (dog var de ved at lave en masse sporarbejde i U-bahn nettet, så ikke helt så nemt som det kunne være). Hotellet havde vi fundet gennem Hotels.com, og vi gav 1550 kr i alt for to personer for 4 nætter inkl. morgenmad.

Hotelværelset var ikke så stort, men passende. Sengen var ikke på størrelse med en almindelig dobbeltseng, men pyt med det – vi er vant til en halvandenmandsseng herhjemme!

…jeg kræver ikke så meget af hoteller, har været vant til skrabede, nedslidte af slagsen, bare der er pænt og rent og jeg har mit eget badeværelse, så er jeg tilfreds. Er jo ikke et sted, jeg alligevel skal opholde mig ret meget, ud over når jeg skal sove. Men synes vores værelse var ganske nydeligt! 🙂

Der var buffet om morgenen, og det var udemærket. Ikke vildt fantastisk, men ok. Det mest irriterende var faktisk, at der ikke altid var borde nok til alle. Nogle gange måtte vi lige vente et par minutter, en anden gang blev vi henvist til et bord, hvor der i forvejen sad nogle. Det var lidt irriterende at man ikke kunne være sikker på et ledigt bord – har jeg aldrig oplevet før. Men vi fik da morgenmad hver dag, også uden at skulle vente alt for lang tid.

6 Comments

  • Bex

    Bare rolig, der kommer meget mere! ER faktisk helt bange for om det ender med at blive FOR meget, haha.. Har ikke lige helt planlagt, hvordan jeg vil dele det op endnu.

    Jamen altså, I skal da bare afsted så! 😀 jeg ville gerne afsted igen SNART. Berlin går lige i blodet på én.

  • Usynlige Iris

    Det kan du jo sagtens sige, du har jo en rig kæreste 😉

    Med lidt held kan turen blive 5. priotet (hvis jeg ikke er så heldig at påvirke kæresten og det kan skiftes ud med hans ønske 😛 muhahaha)

    Garderobeskab er ihvertfald (min) 1. priotet

  • Bex

    Rig kæreste?? det ved jeg sgu ikke, haha 😉

    Jeg har selv betalt hele min del af turen 🙂 – har bare været god til at spare op 😀

    Men alt i alt i alt med det hele er det nok blevet 3000 kr pr. mand og det er med hotel, al transport, museer, mad, shopping, øl osv.

  • Usynlige Iris

    Det lyder til at være i nærheden af det beløb jeg havde planlagt 🙂

    Og du har selv skrevet, at han var rig, selvom han næppe kommer sovende til pengene 😉

    PS jeg føler mig ski lidt dum, når jeg skal skrive ord som "dingedio" for at bevise jeg er et rigtigt menneske 😉

  • Bex

    Jaa, det ved jeg godt, jeg skrev. Men man skal heller ikke have mange penge før man er "rig" i forhold til mig, hehe 😉

    Haha, fattede slet ikke det sidste, du skrev, lige først! Ja, det er det der sikkerhedsord, det kan virkelig være de særeste ting, man skal skrive! 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *