DÅRLIG KLIMASAMVITTIGHED?

Inspireret af Rockpaperdresses fik jeg også lyst til at skrive lidt, som jeg har på hjerte.

Jeg tænker meget over miljøet og at passe godt på det. Uden at på nogen måde lyde frelst eller hellig, så udspiller det sig i min hverdag ved, at jeg sorterer al mit affald, køber rigtig meget brugt, både børnetøj og til mig selv samt legetøj, spiser vegetarisk minimum fire dage om ugen, i høj grad køber økologisk, fryser mad ned i genanvendelige bokse, aldrig bruger sølvpapir, bruger vaskeklude til at tørre barnet af efter måltid, altid har et stofnet med i tasken til indkøb, ikke tager flyet på sommerferie – og meget andet…

Jeg prøver virkelig. Så godt jeg nu kan. Det gør også, at jeg dagligt rammes af “dårlig klimasamvittighed”. For jeg kunne jo gøre meget mere?

Jeg kunne bruge stofbleer i stedet for engangsbleer. Og klude i stedet for skumklude. Jeg kunne lave frugtsmoothies selv i genanvendelige poser, fremfor at ty til de færdiglavede af slagsen fra Rema.

Men jeg er også bare et menneske. En træt mor. Der også gør hvad der nu er nemt og giver overskud på kontoen herhjemme.

Desuden har vi fælles vaskeri og intet sted at hænge vaskebleer op til tørre. Og tumbler man dem er det knap så miljøvenligt.

Jeg er glad for “klem-poser” på farten til Sonja. Fordi det er nemt og ikke sviner. Jeg tænker at det vel for filan ikke er så meget værre end al det slik, jeg køber, som også er pakket ind i plastik. Og så prøver jeg at huske at lægge skruelåget til plastaffald – ligesom med slikposerne!:)

Jeg prøver at tænke miljø og klima, hvor jeg kan og hvor det giver mening. For mig. Jeg er bevidst om mit forbrug og de valg, jeg træffer som forbruger.

Og dét tror jeg er det vigtige. At vi alle gør dét, vi nu føler, vi kan i vores hverdag. Vi kan ikke alle være som Neohippie (stor respekt for hende!) – men det er ikke for mig at leve sådan.
Verden har ikke brug for en håndfuld “Neohippies”, der går all in – verden har brug for at vi alle gør bare LIDT. I et omfang, vi nu kan.

I stedet for den dårlige samvittighed over alt det, vi ikke gør, bør vi i stedet klappe os selv på skulderen over det, som vi rent faktisk gør. Vi bør inspirere hinanden frem for at pege fingre.

Og så skal vi nok allesammen overveje at tænke anderledes. F.eks. omkring dét at rejse. Mange anser det som en menneskeret at flyve mange gange om året. Og der tror jeg vi skal være bedre til at se alternativer – indtil flytrafikken forhåbentligt (snart) bliver mere bæredygtig. For man kan sagtens rejse på bæredygtige måder. Men vi har taget det for givet i så mange år at man bare flyver – fordi det er nemt og billigt. Jeg kan sgu godt forstå at man bliver fristet. Jeg ønsker virkelig at togtrafikken bliver billigere og nemmere – Momondo til togrejser, tak! 🙂

Er miljø og klima noget I tænker over i hverdagen – og hvordan?

2 Comments

  • Trine

    Jeg tænker over det i et vidst omfang, især for at kompetencere for at vi har bil(er!) (gisp) – men jeg tænker ikke vi er klima-syndere, fordi mange bække små. Vi køber ikke alt muligt grej, flyver sjældent og så smider jeg sjældent mad ud og vi spiser ikke forfærdeligt meget kød, de retter vi får minimerer vi kød i , men kan da sagtens spise en rød bøf så er bestemt ikke hellig!

    Ved jeg kunne være bedre på alle mulige leder og kanter, men som du skriver skal man også nogle gange bare have det til at fungere jo. Så ja, hvis vi alle gør lidt… kom aldrig til at kunne leve som 100% “vegansk-økoindkøbende-genbrugende-non-shopping-togrejsende-type”.

    • Bex

      Bare at være bevidst om det, så er man jo allerede langt! 🙂

      Og nej, vi kan ikke alle være som “Neohippie”, hun går dælme all in, og respekt for det, men det er slet ikke mig at være SÅ basic 🙅🏼‍♀️

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *