DINING WEEK

København kører jo med Dining Week denne uge. Det går ud på, at en lang række restauranter (også Michelinrestauranter) tilbyder en menu med tre retter for 200 kr. Vi købte billetter til intet mindre end to restauranter – flere af dem, jeg havde udset mig, var dog udsolgte, da jeg kom igennem billetkøen (man får tildelt et klokkeslet) – dog udbød den ene af de restauranter, der var udsolgt, så senere flere billetter – argh, irriterende, når nu man havde købt billetter til andre restauranter 😉

Tirsdag var vi på Cap Horn. En restaurant i Nyhavn, som jeg nok ikke ville besøge, havde det ikke været for Dining Week. Men deres menutilbud lød rigtig lækkert. Og det var det også.
Til forret fik vi cremet jordskokkesuppe med æbletern. Dertil lunt brød og smør. Arhh brød og smør! Jeg elsker det, men spiser det meget sjældent, da jeg jo prøver at undgå de der kulhydrater. Men jeg kunne seriøst leve af det…

Hovedretten var rosasteg oksecuvette – som var meget mør og dejlig. Dertil puylinser – et lidt sjovt og anderledes valg af tilbehør, som jeg ikke helt ved om fungerede… Men på den anden side, også rart nok med andet tilbehør end kartofler (jeg er ikke den store kartoffelspiser…)

Desserten var citronfromage med italiensk marengs. Halløj! Jeg elsker italiensk marengs, og kombinationen ledte tankerne hen på én af mine (mange) yndlingskager – nemlig tarte au citron. 

Alt i alt en skøn aften, med et meget høfligt og opmærksomt personale. Den slags er jo også altid dejligt.

Torsdag aften var vi en tur på Huks Fluks på Gråbrødre Torv. Vi følte næsten, vi var i Barcelona igen, da der fra loftet hang store skinker.

Til forret fik vi sortfodsskinke – pata negra – modnet i hhv. 24 og 36 måneder. Serveret med manchego og noget grønt, jeg ikke husker hvad var. Det var meget velsmagende! Der er intet som en god skinke.
Hovedretten var confit de canard. Eller, det sagde de, det var. Men jeg synes ikke der er meget confit over sådan et andelår. Jeg havde forventet noget andet, og synes faktisk det var tenderende til at være til den lidt tørre side, kødet. Desværre. Tilbehøret var pommes anna og rodfrugter, som var helt perfekte tilberedte og meget lækre.
Flot flot selfie i spejlet ved vores bord… 

Desserten var en creme brulée, og den var lige som den skulle være. Sprød udenpå og fløjlsblød indeni. Den skulle være “med et hint af appelsin” – men vi syntes nu begge at appelsinsmagen var ret gennemtrængende. Ikke at det gjorde noget, jeg syntes egentlig det var ret lækkert og friskt – men at kalde det et hint synes jeg ikke ligefrem, man kunne… 

Sød type x2…

Jeg ELSKER virkelig at gå ud at spise! Har også tænkt, at vi måske skal på en af de restauranter snart, som vi ikke fik billet til her i Dining Week – nemlig Llama. De har heldigvis en sammensat menu, som ikke er så dyr igen, så det burde være muligt 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *