OVARTACI

En hurtig hilsen inden sengetid.
I dag var vi på Museum Ovartaci med to af medlemmerne (brugerne) i praktikken. Vi nåede ikke at se det hele, da vi også ville se museums caéen, som lukkede kl. 15. Jeg vil gerne derud igen, evt. sammen med min mor engang hun kommer til Århus, jeg er sikker på hun ville finde det interessant.
Psykiatrisk Historisk Museum er også en del af Museum Ovartaci, men det nåede vi slet ikke at se. Museum Ovartaci ligger ude ved Risskov Hospital, og er opkaldt efter kunstneren Ovartaci, der var indlagt i 56 år på psykiatrisk hospital i Risskov. Han var en produktiv kunstner med en helt særlig stil. Han kaldte sig for Overtaci hvilket betyder “overtossen”.
Museet kan i hvert fald anbefales, og det koster kun 40 kr for voksne og 30 kr for studerende.

Museumscaféen var også rigtig hyggelig, og så var den billig. 10 kr for kaffe ad libitum, 5 kr for sodavand og 10 kr for pandekage med is (det ville vi gerne have haft, men de havde lukket for køkkenet, desværre..). Vi fik sodavand og et stykke kage.

Lige to billeder, som jeg har fundet via Googles billedsøgning:
Museet udefra:

 
Ovartacis kunst:
Og sådan ser jeg ud i dag. Har forresten haft en helt fantastisk hyggelig aften, som jeg fortæller mere om i morgen. Nu vil jeg nemlig snart sove! 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *