Bryllup i Münster

Rasmus og jeg er lige kommet hjem fra et fantastisk smukt bryllup i Münster, Tyskland. Fredag eftermiddag kl. 14 kørte vi afsted mod Tyskland, sammen med Maries grandonkel Knud Aage (det var hans bil, og han var chauffør noget af vejen) og et ungt par af Maries venner, som er gift og bor i Århus. Turen derned gik helt fint. Det er en lang køretur, og det var lidt kedeligt tilsidst, men efter ca. 7 timers kørsel inklusiv to pauser, ankom vi til Münster. Så var det næste bare at finde adressen på dem vi skulle sove hos, og det var ikke så let! Vi kørte rundt i noget tid på må og få, men fandt dog endelig Dondersring i Münster, hvor Knut og Daniela bor. Rasmus og jeg og det andet par, Dorthe og Morten, skulle sove hos dem. De var så søde at have mad klar til os da vi kom. Det trængte vi også til efter den lange køretur, så der blev spist en masse pizza, som de havde lavet. Efter at have spist, gik vi en tur ud i Münster. En kort lille tur, hvor vi gik ned til søen. Da vi kom tilbage, gik der ikke lang tid før vi gik i seng. Vi fire danskere sov allesammen i deres stue, Rasmus og jeg på sovesofaen (lækkert!) og Dorthe og Morten måtte desværre nøjes med at sove på deres liggeunderlag på gulvet. Jeg havde lidt ondt af dem…

Overraskende nok, så er jeg faktisk knaldgod til tysk når jeg befinder mig i Tyskland, og jeg fik også at vide at jeg var et rent talent:) Så jeg havde ingen problemer med at forstå det tyske, og heller ikke i at gøre mig forståelig på tysk. Værre var det for Rasmus, men han klarede sig dog, og jeg måtte oversætte lidt indimellem.

Lørdag morgen blev der dækket op med lækker morgenmad bestående af rundstykker og alt muligt pålæg og juice. Efter morgenmaden tog vi ind til Münster centrum. Vi gik lidt rundt, og ind i arkaden og kiggede, og bagefter tog vi på markedet. Hver lørdag og onsdag er der marked i Münster. Det er størst om lørdagen, og markedet ligger ved en plads lige foran den KÆMPE domkirke (der er i øvrigt utrolig mange kirker i Münster, og de er alle enorme!). Markedet er primært et marked med madboder, og man kan købe en masse forskelligt af frugt, grønt, brød, ost, fisk, kød og lignende. Men de havde også en masse andre ting, og jeg fandt en flot taske som jeg brugte mine resterende euro på fra sidste gang jeg var dernede. Den er jeg rigtig glad for, og den kan også bruges lidt som skoletaske – den kan faktisk bruges til alt!:D

På markedet købte Rasmus og jeg også en KÆMPE pose lakrids, samt en bøtte med friske ananas stykker – mmm!!

Efter markedet gik vi tilbage til Dani og Knuts lejlighed, og begyndte at gøre os klar. Og det var noget af et cirkus for mit vedkommende, hvilket I nok kan forestille jer! 😉 Jeg havde taget min mors gamle krøllejern med (det er vist omkring en 35 år gammelt, men det er vildt godt!!) og skulle så igang med at lave krøller. Og det gik da, indtil jeg skulle have krøllet det omme bagi og bad Rasmus om hjælp. Det var ikke så let for ham, men han gjorde sit bedste. Og selvom vi måtte lave en del af krøllerne om et par gange, før de blev gode (og jeg blev liiidt utålmodig!;)) så blev slutresultatet dog godt, takket være min skat!;)

Så var det tid at hoppe i den fine kjole, men først skulle jeg lige i et par strømpebukser. Og nu er jeg normalt typen der går med MICROFIBER stømpebukser, da de er umulige at ødelægge. Men, man skal jo være elegant, så jeg hoppede i et par nylonstømpebukser. Det gik egentlig udemærket, indtil jeg lige skulle hive dem op.. ups.. Nå, havde da heldigvis købt tre par i tilfælde af, at denne situation skulle opstå. Men næste par gik også i stykker!! Trejde gang er lykkens gang, og det viste sig så også at være sandt. Pyh, stømpebukserne holdt hele aftenen.

Da vi alle var klar, kørte vi afsted mod kirken, Evangelische Matthäus Kirche i Münster.

Udenfor kirken stod den nervøse brudgom, samt forældrene til dem begge. Godt at se dem igen, jeg kender jo Maries forældre ret godt fordi Marie og jeg har været veninder igennem så mange år. Kirken var flot pyntet op, og indeni kirken spillede et band stille sange mens folk fandt deres pladser.

Så gik bryllupsmarchen, og Marie kom storsmilende strygende op af gulvet arm i arm med sin far, som i øvrigt var rigtig flot med vinrød butterfly og samme farve bånd (hvad hedder det??) tværs over maven. Marie var i en rigtig flot brudekjole, og med slør og det hele. Fik en lille klump i halsen da jeg så hende gå op af kirkegulvet, det hele var så smukt og jeg kunne ikke lade være med at blive lidt rørt.

Gudstjenesten var utrolig smuk, og meget fint tilrettelagt da der skulle tages hensyn til at der både var tyskere og danskere tilstede. Vi sang forskellige salmer, der både findes på tysk og dansk, og det var delt op således at vi sang nogle af versene på tysk, og nogle af versene på dansk. Præstens tale var delt op i afsnit og blev oversat til dansk undervejs, det fungerede også rigtig godt. Begge sagde de klart og tydeligt “ja” i kirken, og tilsidst blev bruden ført smukt ud af sin gom.

Efter vielsen var der kaffe og kage i et lokale under kirken. Der var dækket op med en masse forskellige slags kage, og selvfølgelig også en bryllupslagkage, som brudeparret skulle skære sammen i. Alle kagerne var lækre, og især Rasmus fik spist en masse. Tror han var deroppe en 3-4 gange og hente kage.. den knægt har ingen skam i livet;)

Da vi var færdige med kaffe, kørte vi direkte ud til Waldhaus an de Miälkwellen, som ligger en tre kvarters kørsel fra Münster. Det var et rigtig romantisk sted, inde blandt en masse træer. Utrolig smukt og hyggeligt. Vejret var skønt, solskin og ikke alt for koldt så det var perfekt. Vi fik velkomstdrinks, og blev budt velkommen. Der var flot dækket op og med runde border, i alt seks runde borde. Rasmus og jeg sad ved et bord, hvor der både var tyskere og danskere. Snakken foregik dog på engelsk, af hensyn til Rasmus’ dårlige tyske:D Jeg sad ved siden af Rasmus og Rasmus;) Min egen Rasmus, og så Maries kusine Sannes kæreste Rasmus. De to er lige blevet forældre til en lille pige, Ea. Så jeg sad også og hyggede mig lidt med lille Ea på 7 uger, der dog var noget utidig i løbet af aftenen, hvilket så også var forståeligt! Utrolig nysgerrig, men alt for træt til at følge med… 🙂 hvor var hun bare kær og yndig.

Forretten bestod af noget forskelligt fisk, og til hovedret fik vi en masse forskelligt kød og grøntsager, kartofter, nudler og sovs. Lidt speciel mad, men vist nok ret tradionelt tysk. Det smagte godt! Desserten var en tallerken med forskellige stykker frugt og mousse. Dejligt. Rasmus og jeg var ved at drive de stakkels tjenere til vanvid ved konstant at bestille colaer. Jamen, der var altså kun 0,2 cl i dem de kom med, så vi drak ret hurtigt sådan en ud..

Henover aftenen var der en masse taler og indslag, men det blev ikke kedeligt. I Tyskland er det meget almindeligt at man laver lege i stedet for taler, så alle tyskerne havde en masse sjove lege i ærmet. Det første var en præsentationsleg, hvor det på et lærred via powerpoint blev vist hvem der skulle rejse sig op, og Marie og Thomas måtte ikke se lærredet, men skulle så ved at se på hvem der rejste sig op gætte hvad der stod på lærredet. F.eks. alle danskere, alle der kører VW golf, alle der er i familie med Marie og Thomas og des lignende. Ellers var der mange taler fra danskerne, og også et enkelt musikalsk indslag. Powerpointshow med billeder fra Maries barndom og indtil nu, m.m. En anden sjov leg som nogle af tyskerne stod for, var en slags memoryleg. På bordene lå der diverse små pakker med ord skrevet på, og så skulle dem der tog en pakke så også tage en hat på, så brudeparret hurtigt kunne spotte hvem der sad med gaver. Så gjaldt det bare om at få fat i to gaver, der havde samme ord på sig. Indeni de små gaver var der forskellige ting der havde noget med deres bryllupsrejse til Berlin at gøre. F.eks. kort til u-bahnen, citymap, rejseguide og lignende. Rigtig god idé!

Taler blev der som sagt holdt masser af, men den vigtigste tale er jo nok brudgommens tale til sin brud. Thomas talte på tysk, en smuk tale som han sluttede af med de danske ord: “smukke pige, jeg elsker dig” og der lød et fælles “nååårhh!!” rundt blandt alle danskerne;)

Dorthe og jeg stod for at pakke gaverne ud – og der var mange!! Det var noget af et arbejde, og svært at få tid til med alle talerne. Men det lykkedes da tilsidst at komme til bunds i alle gaverne, og få dem sat i system. Marie havde bedt os om at lave et system sådan at vi havde klistermærker med tal på, som vi satte på gaven og kortet og så i et dokument skrev ud for tallet hvem gaven var fra, og hvad det var. Så var der lissom styr på det. Rasmus og jeg havde købt et moderne ikonbillede fra Katolsk Infobutik i Århus. Det var utrolig flot, og faldt lige i Maries smag. Desuden havde jeg lavet det billede, som I kan se længere nede på min side her, og kommet det i en flot ramme. Marie syntes det var rigtig sødt med det billede.

Thomas fik klippet sine hoser (er det ikke det det hedder, når de klipper strømperne??) og festen ebbede ud omkring kl. et halv to. Der var ostebord til sidst, men jeg er jo ikke så meget til det der ost:D hehe..

En rigtig dejlig fest var det, utrolig smukt og romantisk det hele, og jeg tror virkelig ikke de kunne have ønsket sig et bedre bryllup. Det hele klappede bare og det var så godt.

Søndag formiddag kl. 11 var vi inviteret til brunch hos Thomas’ forældre, der bor i Greven, Reckenfeld. De havde inviteret alle danskerne over, og det var en rigtig god idé. Vi fik snakket noget mere sammen og hygget hvilket var rart når nu man var kommet så langt til brylluppet. Så var det hyggeligt med et lille dansker arrangement:)
Thomas’ forældre havde dækket op med lækker brunch i deres store, flotte hus. Der var forskelligt brød, ost, frugt, frikadeller, frugtsalat, fyldte pandekager, müsli, youghurt og en masse andet. Det var så lækkert!! Vi fik også smurt en madpakke til turen, dejligt.
Jeg sad og holdte lille Ea i rigtig lang tid, og det var bare hyggeligt, hun var bare nuttet!:)
Vejret var skønt, og vi gik rundt udenfor uden jakke på og nød det varme solskinsvejr.

Efter brunch gik turen tilbage til Danmark. Det gik nogenlunde smertefrit INDTIL Hamburg! Rasmus sad bag rattet, og staklen havde på en eller anden måde forvildet sig ind i Hamburg centrum. Der var altså heller ingen skilte mod Flensburg før centrum!! Men min kære lille mand kørte altså rundt på må og få i Hamburg city mens jeg sad på det andet forsæde og febrilsk ledte efter skilte der viste mod Flensburg eller motorvej 7. Det var bestemt ikke let! Jeg vil skyde på der gik knap to timer med at køre rundt i Hamburg, og efter at have spurt om vej på to forskellige Shell stationer, fandt vi endelig tilbage til motorvejen. Puha, der var Rasmus også klart til at blive overtaget af Morten, og det blev han også efter et lille ophold. Stakkels Rasmus, men han klarede det flot og holdt trods alt hovedet koldt. Jeg var gået helt i panik!!! Men jeg har heller ikke kørekort, så syntes bare det var dobbelt op forvirrende når ikke jeg vidste noget om traffik og skilte.

Tilbage på motorvejen, med kurs mod Århus kørte vi. Det gik glat, indtil et sted på E45 motorvejen, hvor der var sket et uheld. Der måtte vi lige holde lidt i kø, men det var dog ikke fordi det var så længe. Vi var tilbage i Århus omkring 20.20 og Knud Aage kørte os helt til døren, eller Rasmus’ dør ved Vestervang 24. Han skulle kun have 150 kr pr mand for HELE turen. Altså tur retur!! Vi protesterede og sagde at det var ALT for lidt, men han insisterede på at han ikke skulle have mere. Vi takkede meget for turen, og gav ham penge og gik så ind til Rasmus og pakkede hans ting ud. Jeg tog bussen hjem til mig selv, og Rasmus tog cyklen ud til mig. Det var dejligt lige at sove sammen ovenpå dagens strabadser. Jeg ved ikke om det bare er mig, men jeg synes det er rart at afslutte sådan en weekends oplevelser sammen med også at sove sammen, istedet for at man bare går hver til sit. Jeg var godt træt da jeg lagde mig i seng, men det havde også været en lang køretur.

Det var en utrolig dejlig weekend vi havde, smukt bryllup, og jeg vil rigtig gerne til Münster og besøge Thomas og Marie i sommeferien på et eller andet tidspunkt – jeg er igang med at spare op!!;)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *