BOGTIP

Ville lige anbefale en bog, som jeg netop har læst.
Bogen “Forklædt som nazist” læste jeg på under to dage. Blev simpelthen helt fanget af den. Jeg synes det var så interessant at læse en virkelig historie fra “min by”.

“Forklædt som nazist” handler om den unge pige Charlotte Johannesen, der beslutter sig for at infiltrere det højreekstreme miljø i Århus, efter at hendes kammerat var udsat for et umotiveret overfald.
I løbet af ca. 10 måneder lykkes det Charlotte at komme helt ind i kernen af White Pride og Vederfølner – et ellers meget lukket miljø, særligt for kvinder.

Jeg synes den var interessant at læse, fordi jeg selv naturligvis husker meget af den ballade, der var omkring White Pride – med jævnlige overfald på venstreorienterede, hærværk mod Enhedslistens mødelokaler m.m.

Det er interessant at få et indblik i en verden, der ligger så fjernt fra min egen. En verden, hvor vold, had, aggressivitet og vrede er så centralt.

Jeg synes det var utrolig spændende at læse Charlottes oplevelse af det hele – også hvordan hun oplever det  med at leve et dobbeltliv i så mange måneder, hvor man langt størstedelen af ens tid må forekomme at være en helt anden, en den man virkelig er. Hvordan hun også ender med rent faktisk at få følelser og nære sympati med nogle af medlemmerne – trods at hun ikke deler deres holdninger.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *