BERLINMUREN OG FRIEDRICHSHAIN (BERLIN MED BABY, DAG 4)

Tjuhej, hvor jeg synes, jeg er bagud på bloggen her. Men hver ting til sin tid. Nu sover Sonja i viklen på mig, mens jeg står op med computeren placeret for enden af vores seng og skriver her på bloggen, haha! Whatever works…

Onsdag i Berlin, vores fjerde dag, startede ud med en gåtur mod Eastside Gallery. Jeg fik bundet Sonja op i en vikle på farmand – første gang i fastvikle på far, dejligt det kan lade sig gøre (når jeg lige hjælper lidt). I øvrigt så vi masser af babywearing i Berlin – mødre, fædre, der havde deres babyer og tumlinger på maven eller ryggen i forskellige ergonomiske bæreredskaber, vikler osv. Det gjorde mig helt glad at se! 🙂 Med en fod placeret på hver side af Berlinmuren:
De små buttede babyben, altså <3Fremme ved Eastside Gallery – jo egentlig lidt et turisthelvede, men hvis man kan prøve at se lidt ud over det, så er det jo interessant at se selve Berlinermuren, fornemme dens højde osv. 

Familieportræt <3 – hurra for selfiestang! (første og eneste gang, den blev brugt på ferien ;))

Jeg hoppede i en af mine “nye” nederdele, som jeg havde købt i vintagebutikken dagen førTurister, turister, turister… Og ja, vi er jo ikke bedre selv! 🙂Efter Eatside Gallery gik vi videre mod Friedrichshain og området omkring Boxhagener Platz, som jeg var blevet tippet om skulle være rigtig fint.
Sonja endnu engang i vikle på far, hvor hun faldt godt i søvn.
Vi var inde i en sjov butik, fyldt med alverdens uundværligheder – blandt andet en pommes frites pude, en Donald Trump lydmaskine med diverse klassiske Trump-udsagn, og så denne søde billedbog 🙂


Da det blev tid til frokost, nuppede vi en omgang vietnamesisk! Det er enormt billigt og godt i Berlin. Sonja havde sovet godt i viklen, så hun var fint tilfreds med at ligge og chille i barnevognen mens vi spiste :Lækker mand og lækker mad!Der er jo altid så mange mad- og kaffesteder, man skal prøve, når man er på ferie. Så efter maden gik vi lige et par skridt længere ned af gaden, og slog os ned ved Silo Coffee.Vi fik iskaffe, og de blev serveret med sugerør af glas. Jeg synes det er sejt, når virksomheder ligesom tager et eller andet standpunkt eller ansvar i forhold til bæredygtighed. Om det så “bare” er små ting, som at undgå plastiksugerør – jeg tror på mange bække små rent faktisk kan gøre en forskel! Og vi er ALLE nødt til at tage en eller anden form for ansvar. Private såvel som virksomheder og erhvervsdrivende.Efter kaffen gik vi lidt videre, og befandt os pludselig foran dette farverige hus, som vi også så sidst vi var i Berlin i 2011Glade baby!Det var blevet tid til is! Vi endte ved et issted, der havde en masse interessante smage. Jeg valgte det mærkeligste, jeg kunne. Agurk- og limesorbet, yoghurt og akaciehonning og så jeg har simpelthen glemt hvad den røde var for en. Men det var altsammen lækkert!Haha, Sonjas udtryk på dette billede! Hun fik faktisk lov at få en lillebitte skefuld agurkesorbet. Hun så meget forvirret ud… Det var så første gang, hun fik lov at smage noget andet end brystmælk. Gåturen gik videre rundt i området. Jeg kunne godt finde på at finde overnatning heromkring, næste gang vi skal til Berlin. Skønt område, også for børn – gode legepladser osv. Og Sonja kom på ryggen i bæreselen! Synes dog viklen er meget mere komfortabel at bære på ryggen med – men det havde jeg altså endnu ikke lært, da vi var i Berlin.

…spøjs havenisse??

Da det blev tid til aftensmad satte vi kursen mod et sted, vi havde læst om, der serverede okonomiyaki. Vi elsker jo japansk mad. Ja, alt japansk faktisk (drømmer mig tilbage til vores japanrejse flere gange om ugen!). Der var imidlertid ingen ledige borde udenfor..

Sonja var sulten, så jeg satte mig på en trappesten i nærheden og ammede. Imens var der nogle af gæsterne, der forlod et bord udenfor, så Rasmus ville skynde sig at reservere det. Sonja spiste lystigt, og sluttede måltidet af med en festsalut. En af de gode. En af dem, hvor man mærker, at barnet er blevet lidt våd på ryggen…. Jep! Dér sad jeg midt i Berlin, med et barn, der havde skidt igennem sit tøj. Til mit store held havde jeg (ret tilfældigt!) placeret en stofble mellem Sonja og mig selv, så jeg havde ikke fået noget på mig – pyh! For jeg havde jo ikke lige ekstratøj med til mig selv…

Rasmus stod henne ved restauranten, og jeg måtte desperat vinke ham over til mig med en grimasse, der sagde “den er ikke god, den her!”. Heldigvis fik vi styr på situationen! 😉 Og kunne bare grine af det efterfølgende… Ja, sådan er det OGSÅ at rejse med en baby! 😀

Men vi fik okonomiyaki – og med ost på – dén var ny! Og måske lidt for meget af det gode, men det skulle da prøves.
Dessert fik vi også – matcha creme brulée! Det smagte godt, også selvom det med sin grønne farve lignede infektiøst snot… Endnu en herlig dag i Berlin lakkede nu mod enden. På vej hjem kom vi forbi dette smukke syn:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *