BARSELSGLIMT#4

Tiden på barsel er indimellem triviel. Kedelig. Ensom – selvom man jo aldrig er alene! Men den er heldigvis også rigtig dejlig, unik og fyldt med små nye oplevelser med min yndlings lillebitte person. Jeg nyder barselstiden, og jeg trives rigtig godt med når vi også kommer lidt ud og laver noget. Det gør Sonja heldigvis også.

For et par uger siden var jeg inde at se teaterstykket “Mødre” sammen med min mor i Folketeatret. Det har været et utroligt populært stykke, som de har forlænget spilleperioden af op til flere gange. Men nu er det altså slut. Vi var heldige at få billetter til den sidste dag, hvor de spillede. Det fungerede ligesom med babybio, at man måtte tage sin baby med ind, og hvis baby sov fik man et nummer og blev kaldt på, når baby vågnede. Sonja var vågen, og startede lige ud med at græde noget så heftigt de første 10 minutter af forestillingen. Vi måtte gå ud af salen og jeg fik hende heldigvis vugget til ro, så hun sov gennem resten af forestillingen og vågnede og var glad og tilfreds – så det var heldigt! 🙂

Teaterstykket handler om en mødregruppe, og stykket bød på mange ting, man kan genkende som mor. Det var et rigtig fint og ganske underholdende – men også ganske rørende – teaterstykke. Og så var det bare et genialt koncept at babyer var velkomne. Mere af den slags, tak! 🙂
Det gode vejr har betydet mange aftener, hvor vi har indtaget aftensmaden i parken. Det er altid så hyggeligt, og der er god stemning. Jeg frygter dog, når Sonja når kravlealderen, for hold nu magle, der er bare cigaretskodder overALT – og andre lækkerheder. Øv…

Nå, men rosé i solen, dét dur altså!

Vi har haft arbejdsweekend i vores andelsforening, og desværre var der ikke noget lasergame i år, som der ellers plejer at være – æv! Det er ellers skægt, for der går totalt legebørn i den blandt os voksne, og vi laver rullefald bag skraldevogne og snig-attacks fra kælderskakter og andet sjovt.

Sonja var med i bæreselen på far til noget af grillhyggen, inden hun så blev puttet (af undertegnede – sådan er det, når man er indehaver af madpakkerne…)Og da hun sov kunne vi begge nyde en grillet bøf med god sovs til og et glas rødvin. Vi havde babyalarmen med ude, og inden vi kommer til at lyde som totalt uansvarlige forældre vil jeg lige understrege, at vi bor i stuen med soveværelse ud til gården, og at vi tjekkede til hende løbende udover at vi havde alarmen på os. Men det var dælme dejligt at sidde og nyde et glas vin og snakke med andre voksne. Jeg faldt i snak med en beboers kæreste, som er jordemoderstuderende, og det var et kæmpe hit, da vi så kunne plapre løs om mit nye yndlingsemne at snakke om: fødsler og babyer! Når folk synes det er spændende at jeg fortæller om min fødsel, så bliver det jo ikke bedre, vel? 😉Om mandagen går vi til babysalmesang i vores lokale kirke. Første gang gik Sonja omkuld bagefter og sov tre timer, så gangen efter havde jeg helt klart kalkuleret med, at hun ville tage sig en ordentlig skraber. Jeg var beredt – havde taget en bog med, og købt en kanelsnurre hos Meyers på vejen mod Assistens Kirkegård, hvor jeg slog mig ned på en bænk. Jeg fik lige nøjagtig en halv time, så vågnede barnet, haha! 😀Vi er sygt dårlige til at planlægge dét der aftensmad, så det ender ofte i hovsa-løsninger og takeaway, men en aften endte vi til fællesspisning på Gonzo i Jægersborggade. Det var udemærket og ganske hyggeligt, og Sonja lå og havde det for vildt over sin Lamaze-blomst imens (men jeg skal virkelig til at lave nogle madplaner! Nu har jeg skrevet det her på bloggen, så nu bliver jeg nødt til det! ;))<3I vores lokale park er der ofte et jazz-orkester, der spiller. Eller, de øver sig i det fri og det får vi andre jo så glæde af – hurra!

Det er simpelthen så hyggeligt med jazzmusik i solen. En aften tog vi ned og spiste koldskål mens vi lyttede til musikken.
Nogle dage går det bare ikke helt som man havde tænkt sig… Vi var på vej mod babygudstjeneste i kirken, men Sonja var absolut ikke tilfreds med at komme i barnevognen på vej derhen. Vi måtte gøre holdt i parken i stedet, hvor vi så istedet brugte tiden på at kigge på træer og spise vores hænder (sidstnævne mest Sonja…). Men det var nu også meget hyggeligt.Min kære mand har fået nyt arbejde, så det fejrede vi med tartar i solen! Da jeg var gravid havde jeg en klar vision/drøm om at spise tartar i solen mens vores yngel lå og slumrede sødt i barnevognen. Og nogle drømme bliver sgu til virkelighed, venner!I lørdags var vi inviteret til 1 års fødselsdag lige her. I Rasmus’ vennegruppe er der mange, der har fået børn på ca. samme tid (i 2017 og 2018) og det er bare så hyggeligt! Jeg fantaserer om at vi om nogle år lejer en koloni og tager af sted med alle ungerne, spiser en masse pasta med kødsovs og leger på græsset. Ku det ikke bare være mega hyggeligt?? Jaja, nu må vi se, men skønt er det i hvert fald med en masse dejlige unger og potentielle legekammerater til Sonja. Det var en super hyggelig fødselsdag, der bød på smørrebrød og øl og vand i varmen. For NØJ, det var varmt! Heldigvis var der overdækket, så man kunne sidde i skyggen.
Efter fødselsdagen gik vi en lille tur i Frederiksberg Have, hvor vi bl.a. kiggede på elefanterOg som den gode blogger, jeg jo er, poserede jeg lige op ad noget marmor i min nye kjole. Er den ikke flot? Farven er lidt vovet for mig, men nu kastede jeg mig altså ud i det. Flere farver til folket! 😉Jeg er så heldig at være kommet i en fantastisk mødregruppe. Vi mødes én gang ugentligt, ofte i en park nu hvor været er så godt, og så går snakken ellers bare i mange timer. Jeg glæder mig altid til onsdag eftermiddag og mødregruppetid.Det der med mad udefra – ak ja… I går spiste vi pizza i parken, mens vi endnu engang lyttede til jazz. Skønt og hyggeligt var det!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *