TING FOLK SKAL STOPPE MED AT SIGE OM BABYER

“Åhh, den der helt særlige babyduft er bare fantastisk!”
Jeg elsker min datter mere end noget andet, og det er da heller ikke fordi hun decideret stinker, men mestendels lugter hun altså en kende syrligt – enten af gylp eller bæ… Jeg vil ikke just beskrive det som en fantastisk odeur…

“Det er totalt meget meningen med livet at få børn!”
JO, jeg synes også det har været fantastisk at blive mor! Men den sætning er godt nok det samme som at række en stor fed fuckfinger til alle dem, der enten ikke kan få børn eller ganske simpelt ikke ønsker børn, og sige at de har et indholdsløst liv. Det er altså lige tarveligt nok. Mit liv er klart blevet beriget med hende – men det var ingenlunde ringe før heller!

“Bare vent/det er en fase/det kan jo vende lige om lidt”
Man må ikke råbe for højt om, at man har en nem baby (det gør jeg nu heller ikke, for det er gedigent tarveligt, men på den anden side vil jeg heller ikke lyve, når jeg bliver adspurgt…) – så skal man nemlig nok få høre, at det jo kan vende lige om lidt! Intet er sikkert med en baby! Det er jo ganske rigtigt, men giv mig nu for Guds skyld lov til at nyde nuet – der er ingen, der kan spå om fremtiden, og at tage sorgerne på forskud er slet og ret dumt. Så får man jo bare “glæden” af dem to gange… Som min kloge mor siger: “den tid der går godt, kommer ikke dårligt tilbage”. 

“Sov når baby sover!”
Joeh.. Hvis det giver mening? For det første kan det være skidesvært og stressende at sove på kommando og for det andet – hvornår skal jeg så have tid til MIG SELV og de ting, jeg gerne vil, hvis ikke det kan blive når hun sover? For tiden udnytter jeg lurtiden til at læse i en god bog, se et tv-program, lægge neglelak eller skrive her på bloggen. Foruden praktiske opgaver såsom uendelige mængder af stofbleer, der skal lægges sammen.

(Og til slut et billede fra bogen “Dumme Mor”, som jeg har lånt på biblioteket. Jeg synes det er meget rammende, dette citat! Og jeg gider ikke have dårlig samvittighed over, at jeg indimellem kan savne det liv, jeg havde før hende – det er ikke ensbetydende med, at jeg fortryder hende eller ikke elsker hende!)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *