BARNLIGE MISFORSTÅELSER

Det her indlæg har jeg haft i tankerne meget længe, og nu fik jeg endelig gjort noget ved det.

Kender I det der med som voksen at tænke tilbage på de dér ting, man totalt misforstod som barn? Her er det oftest sangtekster, hvor det går op for mig, at jeg åbenbart havde hørt noget heeelt andet end det, de egentlig sang i sangen.

Her er nogle eksempler på nogle af de ting, jeg komplet misforstod som barn:

All that she wants is another baby
Ace of Bases store megahit. Jeg synes det var en totalt god sang, og det gav da bare totalt god mening at hun så gerne ville have endnu en lille baby, at hun åbenbart skulle skrive en sang om det! Ja, dengang vidste jeg ikke, at der var flere slags “babyer”…

Bosnien-Hertil-Govina
Da jeg var barn synes jeg det var noget af det fedeste, at få lov at sidde og klimpre på min fars gamle skrivemaskine. Jeg skrev mine egne aviser, og i 90’erne fyldte konflikten i Balkan meget i medierne. Så jeg skrev løs i min avisen om balladen i “Bosnien-Hertil-Govina”. I mit hoved gav det meget god mening, at et land hed Bosnien-Hertil-Govina, for så vidste man jo ligesom hvor landet gik til. Det gik hértil. Til Govina. Og ikke længere.

Honey honey
Jeg var meget uskyldig og naiv som barn, og sangen “Horny” (af Mousse T.) fattede jeg jo intet af… Jeg tænkte de sang noget om honning, og det var da lidt sært…Men mere tænkte jeg så heller ikke over det. (Det skal også lige tilføjes til historien at jeg først fik engelsk i 5. klasse)

Vi finder os ikke i… hvad for noget?
Hvor mange af os har ikke også skrålet med på Shu-bi-duas “Vi finder os ikke i sexchikane!” uden at fatte en bjælde af, hvad det der sexchikane egentlig var for noget. Men vi fandt os i hvert fald ikke i det! Ai-i-aa-i-åhh-åhhh

Far, far, krigsmand!
Da jeg var barn og gik i børnehave legede vi meget en masse sanglege (gør man egentlig stadig det?). Blandt andet var “Bro-bro-Brille” et stort hit. Jeg tror næsten, jeg var voksen før jeg fattede, at sangen ikke lyder “Far, far, krigsmand” men “Fare, fare, krigsmand”. Jeg tænkte at sangen blandt andet handlede om én, der kaldte på sin far, som var krigsmand.

Panter på flasken
Jeg kan godt huske, da jeg som 8-årig til spejder blev spurgt af min leder om der var pant på flasken med saft, vi havde drukket. Og dér sad jeg forvirret og kiggede efter en panter på etiketten… “øhm…naaijj..?”

Hvilke ting misforstod I som barn? 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *