GLIMT FRA DEN SENESTE TID

Selvom jeg indimellem godt kan synes at disse dage på barsel er en smule kedelige (mest fordi alle folk jo er på arbejde, så det er ikke helt let at finde nogen at lege med) så får jeg da også plottet lidt aftaler og oplevelser ind hist og pist, så det er nu meget godt.

Vi har endnu engang været til comedy på Lygten. Her så vi et testshow “Rage against the mainstream” med Martin Nørgaard, Torben Chris, Michael Schøt og Morten Wichmann. Man kunne godt mærke, at det var et testshow – men det har vel også sin charme 🙂 I hvert fald var vi underholdt. Et par, der sad ved siden af os, havde taget deres lille baby med (😱♥️👶🏼) – så jeg var jo ganske forslugt i at sidde og kigge på hende. En meget eksemplarisk baby, i øvrigt. Kan jeg lige bestille sådan én? 😉

Fastelavnsbollesæsonen er muligvis den bedste sæson bagværksmæssigt! Lidt ubelejligt at den kommer lige efter jul, hvor man ofte har intentioner om at leve sundt og alt det hejs. Men i år er jeg gravid og hamrende ligeglad. Der bliver kørt fastelavnsboller ned, og sådan er det! 😉 Denne kæmpebørge er fra bageren, hvor mine forældre bor. De har det ellers med at fucke de fleste kager op med overdrevne mængder af rom- eller mandelessens, men denne her smagte altså ganske godt – og så var den kæmpestor. Men ikke for stor til mig – ha!
Jeg kan i øvrigt ikke beslutte mig for, om jeg er mest til fastelavnsboller med hindbærflødeskum eller de gode gammeldaws. Begge dele er godt! Og i øvrigt kan jeg varmt anbefale den med jordbærskum fra Lagkagehuset. Træk mig nu baglæns ind i fuglekassen, altså – den er dælme god!!
Når man er højgravid SKAL man en tur i Ikea. Det er reglerne! 😉 
Ej… Men man ser godt nok mange store, runde maver i det svenske varehus, og forleden var jeg én af dem. Der var mange (!) mennesker, og jeg havde nok lidt svært ved at finde min ja-hat. Til gengæld fandt jeg en fjollet stor blyantpude til barnet, og så var jeg glad igen. 
Endnu engang har vi været i Cinemateket og høre om dubbing. Vi så Aladdin, og sammen med Løvernes Konge er den nok min favorit Disneyfilm. De danske stemmer er i øvrigt ganske forrygende, synes jeg. Det er dem, jeg er vokset op med, og jeg synes de passer godt til karaktererne.
Efter filmen var der snak med Preben Kristensen – som er stemmen bag Genie, Nis Bank-Mikkelsen – som er stemmen bag Jafar (MEGA god stemme!) og så Lars Thiesgaard, som jo lægger stemme til alverdens ting, men som i denne sammenhæng var med fordi det var ham, der i sin tid instruerede stemmerne til den danske udgave af Aladdin. Han havde i øvrigt medbragt en masse af de faxes, der blev sendt frem og tilbage mellem Disney i USA og Danmark, og det var virkelig interessant at høre om alt arbejdet, der er bag dubbing, om Disneys krav til dubbingen og deres respons på de danske stemmer osv. Den dansk-dubbede version er i øvrigt vurderet til en af verdens bedste. 
Én af vores bryllupsgaver var en chokolade parmassage, og den skulle jo indløses inden baby. Vi var så heldige at have fået denne gave af mine veninder, Line og Trine. Det bedste var, at massagestedet havde en pude til gravide, så jeg kunne ligge PÅ MAVEN (!). Det var virkelig skønt. 
Jeg ved ikke helt, hvad jeg havde forestillet mig vedr. chokolademassage, men vi fik altså hverken chokolade at spise eller blev smurt ind i flydende chokolade. Det var mere sådan noget creme/olie, der duftede lidt af chokolade. Jeg kunne ikke lige se det, da jeg selvsagt lå med hovedet i et hul i en pude… Nå, men det var i hvert fald ganske lækkert lige at blive æltet igennem og at ligge på maven.
Og så fik jeg endelig taget mig sammen til at hækle en vimpelranke til barnet i maven. Det er altså hvad mine hækleevner rækker til… 
Da Rasmus skulle ud at spise snask med vennerne var jeg så heldig, at jeg også måtte komme med. Vi besøgte nyåbnede Snack & Blues på Guldbergsgade. 
Jeg fik en burger med æg i – den var virkelig lækker! og så sprøde pommes frites med chipotlemayo til. Det fejlede ikke en skid! ♥️
Bagefter var vi et smut på vinbar – hvor den så stod på gingerbeer til mig, men den var nu også god. Årh, hvor jeg glæder mig til et glas rødvin, altså! (og selvom det nok ikke ville være den store katastrofe at drikke et enkelt glas, så véd jeg bare, at jeg ville blive helt dizzy/tipsy af det, og det har jeg det ikke så godt med 😉 – så jeg nøjes med at smage :))
Mere mad… Ja, vi spiser nok lidt mere ude for tiden, det er med at nyde det og så har jeg det også sådan lidt – det er så den fornøjelse, jeg ligesom kan være med på som højgravid! 😉 Så derfor gør vi det, og det er lækkert at komme lidt ud og få noget dejligt mad.
Det her var faktisk et værdibevis, der skulle bruges. Vi fik skøn butterchicken hos CurryNation i Blågårdsgade. Og selvfølgelig en mango lassi til, som dog forsvandt alt for hurtigt.

Vi har været til fødselsforberedelse på Riget – det har jeg også skrevet om i et andet indlæg. I pausen skulle jeg lige have mig en banan. Praktisk at min krop nu fås med indbygget bananholder!

En smuttur til O’ense er det også blevet til. Jeg havde rigtig flottet mig og købt togbillet (Orange, dog) og nu skulle jeg da rigtig nok hygge mig i stillezonen med en kop kaffe og en croissant fra 7-11 (obligatorisk togsæt!). Meeen, tingene går ofte ikke som man forestiller sig det med DSB…

Da vi nåede til Nyborg kørte toget nemlig IKKE videre. I stedet skulle vi videre med en togbus (pga. personpåkørsel). Der var et HAV af mennesker, og ikke rigtig nogen info om hvor og hvornår togbusserne ville komme… Jeg tænkte, at det havde lange udsigter for mig at komme med, men heldigvis rykkede køen sig pludselig, og jeg fik sneget mig op i en togbus, selvom jeg egentlig ikke var først i køen – men den holdte lige dér hvor jeg (og mange andre) stod, og vi ved jo hvordan danskerne er ift. køkultur og offentlig transport – så efter at have kigget mig omkring og konstateret, at det åbenbart var enhver mand for sig selv, ja så skyndte jeg mig også at hoppe ombord! Selvfølgelig med jakken opknappet og maven skubbet frem, så jeg (måske) kunne score nogle billige point på dén front (det gjorde jeg dog ikke. Men heldigvis var der lige præcis én ledig siddeplads tilbage, som jeg kunne få).

Det var sgu en lidt træls start på min Odensetur, må jeg sige! Jeg var 1 time forsinket, og når man ved, at man skal se de dejligste damer og kun har begrænset tid inden man skal hjem igen, så er det altså hamrende træls at man mister en hel time!!

Nå, men fremme på banegården ventede Trine sammen med hendes yngste og ældste, så det var bare så dejligt og hyggeligt. Vi gik hele vejen ud til Line, som jo har købt et dejligt rækkehus, vi skulle besigtige. Heldigvis var min krop med på at gå derud – man ved sgu aldrig med det kadaver for tiden..

Efter at være blevet vist rundt i hytten blev babyerne pakket sammen, og så gik kursen mod en café i lokalområdet. Tænk engang at næste gang vi ses, så har jeg også en baby, jeg kan trille med. Ihh, det er jo så sindssygt at tænke på!

Super hyggelig café med lækre kager. Jeg kunne ikke bestemme mig for, om jeg skulle have hindbærtærte med cremefraiche ELLER en træstamme – så jeg gik all in og valgte begge dele! #yolo. Jeg skal jo også spise for to… (også selvom min gravidapp påstår noget andet, tsk!)

Resten af dagen gik med hygge og snak og babynus. KÆFT mine veninder laver dejlige børn, altså! Nøøj! Og så er de bare de sejeste, cooleste mødre, der hviler totalt i rollen. Det er så inspirerende og dejligt at se. Jeg glæder mig til at joine “mamma-klubben” selvom jeg bestemt ikke bliver lige så sej – men mon ikke jeg får lov at være med i hulen alligevel 😉 😛

En tur i Kvickly og købe blandsello blev det også til, og så stod aftensmaden på burger imens der blev set håndbold (…som altså ikke interesserer mig en døjt, men så kunne jeg da kigge på babyer i stedet for)
Kl. ca. 22 hoppede jeg på toget tilbage til København. TRÆT men glad ovenpå en hyggelig dag 🙂

Næste dag stod den på min fars fødselsdag, hvor vi var både min søster, svoger, nevø, storebror og forældre. Der var blevet bestilt smørrebrød, men der var måske liiiige rigeligt nok! De var absurd store 😀

Men vi spiste det vi kunne, og så fik alle rester med hjem, så det gik 🙂 #UndgåMadspild

Til kaffen var der kager fra Lagkagehuset, og nogen synes det var sjovt at gemme sig i posen og gå rundt… og gå ind i ting… Børn er lidt fjollede nogengange 😉 

Og apropos ham den bette, så har han – ligesom alle andre børn og voksne på denne tid, er mit indtryk – været igennem sygdom med hoste og feber. Jeg var forbi og passe ham i selskab med min mor, men jeg var da totalt overflødig – han er virkelig mormors dreng! Men det er også helt okay, jeg forstår ham godt 🙂 

En aften var vi omme at spise hos min søster og co. og sammen med mine forældre. Her blev der leget med togbane på værelset. Konrad er blevet så god til at snakke, han har virkelig taget et stort spring, og det er så herligt. Han kaldte mig “tyk… moster!!” og ja, der er jo noget med børn og fulde folk, ikk? 😉 Jeg var flad af grin!

I weekenden var vi på Samsø. Anledningen var nemlig svigerfars føller. Vi var så heldige at vi kunne få kørelejlighed i bil både ud og hjem, og det satte mit højgravide korpus stor pris på. Det er nemlig lidt noget hejs med de tog, der aldrig passer sammen med færgeafgangene – så man har gerne en times ventetid i Kalundborg. Super fedt sådan en råkold februardag!
I øvrigt rullede det så meget på bølgerne, at de havde slukket frituren pga. sikkerhed! Det har jeg ligegodt aldrig oplevet før, men der var godt nok også god bølgegang.
Vi ankom fredag aften, og lørdag nåede vi en lille køretur i det kolde landskab på øen inden den stod på fest kl. 18.

Omklædte og klar til festligheder! Jeg prøvede alle mulige kjoler fra min bøjlestang, men når man er sådan lidt konveks i det, så er der bare meget tøj, der ser utroligt fjollet ud på én. Så jeg endte i den gode gamle Stine Goya klassiker – et must buy til alle gravide i øvrigt! Især fordi den ikke er en ventekjole, og derfor også kan bruges bagefter (jeg har seks forskellige, ahem, men de er også anskaffet igennem fire år, og alle er købt brugt eller meget på tilbud. Bare lige til info ;))
Smækkede en sort kimono købt i Japan ud over, og så var jeg good to go!
Man kan ikke undgå at være “i centrum” som babyruger, så jeg ville også gerne undgå at se alt for åndet ud i tøjet 😛

Vi fik lækker mad til festen. Forretten var lynstegt tun, og dét skal man altså holde sig helt fra at spise, hvis man er gravid eller et barn under 14 år (så ved I det…). Jeg fik en tallerken med lidt ekstra kammuslinger i stedet (det må man godt spise, hvis det er tilberedt godt).

Hovedretten var oksemørbrad, oksespidsbryst, kantareller, noget kål-halløj og pommes anna. Dertil en demi-glace (kald det nu bare sovs, for høvled!). Det smagte virkelig, virkelig godt, selvom jeg måtte give op – der var ikke plads til alle de lækkerier.

…og så ville jeg jo også gerne lige gemme lidt plads til desserten! Nemlig en chokoladekage med hindbærsorbet – den smagte virkelig godt! Rabarberdrikken i baggrunden var jeg så heldig at blive budt på, det er dejligt når der er alkoholfri alternativer, som ikke “bare” er cola. Denne her smagte af sol og sommer, og jeg var nødt til at købe et par flasker med hjem fra Brugsen.

Efter maden stod den på masser af snak og hygge – og fri bar. Jeg slog mig løs i hhv. danskvand og cocio – wuuup wuuup!
Det var ganske hyggeligt, selvom jeg måske ser lidt utilfreds ud på billedet 😉

Omkring kl. kvart i et måtte jeg dog kapitulere. Jeg var træt, og mavebarnet møffede i bækkenet og folk var ved at være godt snaldrede (….sådan går det gerne i en fri bar, hvor man i øvrigt godt måtte betjene sig selv), så jeg bad Rasmus om at følge mig de 500 meter hjem til hans forældres hus. Og eftersom det både sneede og gadebelysning ikke er noget, man anvender om natten på øen, så var jeg EKSTRA glad for at have en arm til at følge mig hjem 🙂

…og klokken fem kom Rasmus så i seng. Så det havde været en god aften 😉

Søndag sov vi længe, og allerede kl. 14 skulle vi med færgen tilbage mod Sjælland.
Endnu engang stod den på bølgegang på færgen, hvilket jo er ekstra fedt, når man har tømmermænd (det havde jeg jo så ikke, det var de andre – men jeg var TRÆT).
På turen mod København kom vi lidt på afveje, men det betød faktisk bare en vanvittig smuk køretur i vinterlandskabet igennem små landsbyer, og det har jo også sin charme. Også selvom jeg blev lidt køresyg af alle de bakker…

Tilbage i København har vi også nydt en lille gåtur på Assistens Kirkegård.
Her så vi de første forårstegn, massevis af erantis og vintergækker.

Jeg har bagt fastelavnsboller, og jeg overvejer stærkt at bage en portion igen snart, måske med en anden opskrift (denne var “bare” fra Arla, og er såmænd ganske udmærket!). De er snart udryddet, men Rasmus fik også lige nogen med på job. Jeg må bage en ny portion i weekenden tænker jeg…

En kold dag i København og en tilfrosset sø. Jeg gik langs søerne hjem i dag efter en omgang modningsakupunktur på Vesterbro. Det var koldt, men smukt vejr.

Og her til eftermiddag kom der et blomsterbud med den smukkeste buket tulipaner til mig. Der var hverken kort eller afsender på, så jeg vidste ikke helt hvem jeg skulle takke (de VAR altså til mig, mit navn stod på ;)). Det viser sig at være en fin barselsbuket fra mine svigerforældre. Så sød tanke, og dejligt at kunne nyde de fine blomster og farver inden man har travlt med at kigge på en lille baby konstant 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *