EN SMUTTUR TIL ODENSE

Lørdag morgen kl. 9 satte vi os i toget på vej mod Odense. Jeg kører så sjældent tog efterhånden (…det er simpelthen for dyrt, så simpelt er det) at jeg har den regel, at når man så skal med toget – så skal man også flotte sig og have smørcroissant og kaffe fra 7-11! De laver jo de bedste croissanter. Vi havde heldigvis fundet billige Orange-billetter til vores togtur. Det føles ganske luksus at køre med tog, når man er vant til bus!

Fremme i Odense mødtes vi med Rasmus’ lillebror og dennes kæreste. Vi satte kursen mod DM i Brunsviger, som vi havde læst på facebook skulle afholdes. Men ak, vi kom for silde og konkurrencen var simpelthen allerede slut. 
Skuffede var vi, og nu med en stor sult efter brunsviger. Vi endte med at købe en brunsvigertærte hos bageren med det simple navn “Brød”, og den var ganske snasket. Lige som det skal være.
Mit ansigt, når jeg får kage:
Efter at have fyldt maverne med brunsviger – ja nogle blev decideret slået ud af al den sukker og smør, og måtte tage et hvil – men Rasmus og jeg var klar på at udforske Odense. Som sagt, så gjort.

Vi begav os mod H.C. Andersens barndomshjem, hvilket altså IKKE er der, han er født (ganske forvirrende på en måde) – men til gengæld det sted, han tilbragte størstedelen af sin barndom. Et lille bitte hus, hvor der i sin tid boede hele tre familier. Det var hurtigt overstået det der var at se.

Her boede H.C. Andersen så. Tænk at bo tre mennesker i sådan et lille rum. Så skal vi sgu nok klare os med baby på de 85 kvm… 😉

Og her har vi ham jo så, selveste H.C.!

Og på kloakdækslet, sørme også:

Vi gik videre til H.C. Andersens hus – altså der hvor han er født og har boet to år, og hvor man har lavet stort museum osv. Vi var dog ikke inde i museet, men så blot huset udefra og området, og besøgte den lille turistbiks.
Resultatet efter utallige mislykkede “prøv-at-se-flotte-ud”-selfies, til sidst giver man bare op…

Fine, fine Odense:

Efter det mødtes vi atter med Rasmus’ lillebror og dennes kæreste på Den Smagløse Café, som er en ganske hyggelig og skæv café med spøjs indretning. Her fik jeg mig en lækker varm kakao.
Og så har de en særlig attraktion på caféen, nemlig deres “pølseum” som er en udstilling af pølser på glas og dåse:
Bemærk den franske hotdog i sprit nederst til højre i billedet:
Det var efterhånden ved at være aftensmadstid, og vi begav os mod Odeon Social Café, som hver aften har fællesspisning ved langborde og med fade, ganske hyggeligt. Aftenens menu var langtidsstegt okseinderlår med kartofler, sauce, grønne bønner, salat med kinaradise og brød med rygeostcreme til. Det er i øvrigt første gang, jeg har spist rosa kød i min graviditet fordi jeg er ret sippet omkring det der toxoplasmose – meeen jeg tænkte at det gik nok, det var jo ikke decideret råt, hvilket jo egentlig er dét advarslen går mod. Lækkert var maden i hvert fald 
Efter dejlig mad mødtes vi med verdens bedste Line til en kold øl. Erdingers alkoholfrie weissbier er i øvrigt ganske udmærket, i hvert fald den bedste alkoholfrie øl jeg har smagt hidtil.

Og efter en hyggelig stund gik turen atter mod København – godt trætte var vi ovenpå en skøn dag i Odense 🙂

4 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *