KULTURNATTEN

I fredags var der jo Kulturnat i København, og Rasmus og jeg var for første gang af sted. Vi har været til Kulturnat et par gange i Århus, men det er efterhånden en del år siden – i 2010 og i 2011. Det lykkedes os heldigvis at få kulturpas i sidste øjeblik, selvom jeg havde været inde i en 7-11 butik, hvor medarbejderen meldte alt udsolgt. Overalt. Det tog jeg heldigvis ikke for gode varer, så Rasmus besøgte en anden 7-11 på hjemvejen fra job, og det lykkedes at få kulturpas uden problemer. Og så var vi good to go!

Vi startede Kulturnatten hos vores næsten nabo Novozymes, der producerer enzymer. Det blev vi alt sammen klogere på på en rundvisning rundt på fabrikken, hvor vi skulle have dette flotte udstyr på. Mens vi ventede på rundvisning fik vi både øl og snacks, ikke dårligt! 😉

Her læser vi lige lidt om enzymer. Disse anvendes f.eks. i vaskemidler, hvor det er enzymerne der aktivt går ind og opløser pletten – og meget mere. De skabes af en gæringsagtig proces gennem sukker, og Novozymes køber sukker for 100 millioner kroner om året, som de bruger i deres produktion. Vildt nok.

Efter det gik turen til Blegdamsvej, hvor vi besøgte Den Danske Frimurerordens stamhus. Her var der laaaang kø, og det var noget koldt at vente i blæsten – men heldigvis skred køen ok hurtigt fremad, og vi kunne træde indenfor de normalvist meget lukkede mure. Spændende!

Der var naturligvis fotoforbud derinde, men de havde tilrettelagt en rute igennem bygningen, så man kom forbi de store hovedtrapper, forskellige sale og festsalen, stormesterens kontor og meget mere. Der var en del logebrødre til stede, og mange var jo interesserede i at tale med dem, selvom de ikke kunne komme for detaljeret ind på hvad de egentlig lavede i de forskellige loger i huset (på en måde vil man jo heller ikke vide det, for så går mystikken lidt af det – og mystik kan jo være lidt herligt at bevare). Vi stod og smuglyttede med på nogle af samtalerne.. 🙂
Vi tog en brochure med os, for heri var der nemlig et par billeder fra bygningen. Så hermed et par billeder af nogle billeder 😉
Loftet i denne sal var så flot og specielt:

Turen i logebygningen havde taget en del af vores tid, så pludselig skulle vi virkelig økonomisere med tiden. Mange arrangementer var allerede ved at lukke ned,  men nu vi var på Blegdamsvej kunne vi da besøge naboen Rigshospitalet og se hvad de tilbød på Kulturnatten. Da vi hørte om en tur op på helikopterplatformen ville vi gerne med på den!

Så gik turen til 20. etage og der mødte os et smukt og imponerende syn over København. Det var ret vildt i blæsevejret, og jeg klamrede mig til gelænderet på gangbroen.

Guiden var så sød at tage dette billede af os 🙂

Vi var vel omkring 10 personer med på rundturen, og vi hørte om deres arbejde med lægehelikopterne – i snit er der to flyvninger om dagen.

Nede på landjorden igen var klokken nu ved at være mange. Men hvis vi var lidt hurtige kunne vi nå en bus ud til Zoologisk Have, og gå en lille smuttur derude, inden de lukkede til midnat. Så vi hoppede på bus 6A (Kulturpasset giver heldigvis også fri transport)

Godt 20 minutter senere var vi fremme i et mørklagt og søvnigt zoo, kun oplyst af fakler langs gangstierne.

De fleste dyr var krøbet til køjs, og søløverne lå og puttede med hinanden.

Lidt halloweenstemning var der også i haven, til min store glæde! 🙂

4 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *