ÅRHUS I HJERTET

Sidste weekend var vi et smut i Århus. Anledningen var egentlig en barnedåb om søndagen – men så besluttede vi os for at gøre en tur ud af det, og tage af sted allerede lørdag. Man kunne jo lige så godt lege, at man begge havde efterårsferie og sådan… (det er kun mig, der har ferie, og størstedelen er blevet brugt på arbejde). Så jeg fik overtalt B-mennesket til at tage en bus allerede kl. 7 lørdag morgen. Da vækkeuret ringede kl. 5.40 syntes jeg nu heller ikke, at det var verdens mest forrygende idé, jeg der havde fået, men efter en lur i bussen var vi begge klar på at indtage Århus.

Århus, mit hjem igennem 7 år, og en by der altid vil have en stor plads i mit hjerte. Det var jo her, jeg forelskede mig. Her, vi skabte vores første minder sammen. Når jeg går rundt i byen og kigger på steder og bygninger har jeg så mange minder knyttet til hvert sted. Og så kan jeg godt savne Århus. Men til hverdag savner jeg ikke byen, og jeg har aldrig betvivlet det valg vi tog, at flytte derfra. Det er det bedste, vi nogensinde har gjort. Men vi savner de skønne mennesker, vi kender i Århus. Heldigvis er Danmark et lille land, og heldigvis ses vi alligevel jævnligt med dem vi kender fra byen.

Vi fik lige købt de sidste dåbsgaver, inden vi skulle mødes med min veninde.
Vi tog hen på Dokk1 – som ingen af os ved, hvordan skal udtales – “Dokken” (det synes jeg!), Dokk-Ét eller Dokk-Én (det sidste er bare dumt…)

Til dem, som ikke ved hvad det er, så er det et kulturhus med bibliotek. Det er ret nyt – jeg ved ikke hvornår det åbnede, men de var stadig i gang med at bygge det, da vi flyttede fra byen for to år siden.

Og de har også en café! Her satte vi os, og fik kaffe og en lille bitte småkage…. 

Heldigvis kom vi på et godt tidspunkt, for der var laaaang kø efter vi fik sat os med kaffe og kage.

Efter kaffepausen – og kagen, som blev min frokost den dag, der var sgu gods i!! – så var vi inde i en sal, hvor der var koncert med en dude, der spillede musik på en Gameboy!

Det var temmelig nørdet, men også lidt fedt…

Hør selv lidt af koncerten her:

Bagefter blev der stillet temmelige nørdede spørgsmål fra publikum, og det fattede vi ikke en bjælde af (ihvertfald ikke os, der udgjorde de to-tredjedele af selskabet)

…så vi forlod alle salen, og gik i stedet ud og udforskede de udendørsområder, der hører til Dokk1.

RET seje legepladser i træ!

Man måtte ikke klatre på ørnen dén dag, det var vi lidt skuffede over….

Udsigt mod Århus Ø

Rasmus hopper

Jeg blev udfordret på balancen!

HOP!

…vi overvejede en kort stund om det mon var totalt upassende, hvis vi tog en rutchetur i bjørnen? Vi lod dog være…

Der var sådan et eller andet nørde-dimse-messe den dag i Dokk1

…Det syntes Rasmus vist var lidt spændende. Her studerer han en Drone:

Rasmus lagde et billede op på instagram fra Gameboykoncerten, og det endte på storskærmene på Dokk1. Wauw… 😛

Gamle spillemaskiner – sejt! 🙂

Så var det tid til at forlade Dokk1, og tage videre ud og udforske Århus, men det hører til i et andet indlæg… 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *