PÅ TUR I DEN GRØNNE SKOV

For godt og vel en uges tid siden var jeg på lejrtur med mit linjefagshold. Noget, jeg faktisk virkelig ikke lige kunne overskue oveni alt det andet, jeg skulle, men også noget, der viste sig at blive en rigtig skøn tur, ude midt i en skov, hvor intet mobilsignal kunne trænge igennem. Hvilket faktisk var dejligt…
Her er jeg – all natural (makeup er bare besværligt i naturen) – på Nørreport station, klar til tur!

Turen gik til Femsølyng, som vistnok ligger et sted udenfor Holte. Virkelig dejligt område.

Den skønneste lejrplads med shelters (med græstag!), bålplads og et toilet var der faktisk også. Altså, et meget simpelt toilet (hul i jorden med et bræt – agtigt) men dog et toilet og det fungerede fint.

 Vi fik lavede en masse aktiviteter på lejren. Vi satte fælder op til smådyr, vi lavede væddeløb med småkravl, kiggede på vandhulsdyr i forstørrelsesglas og så lavede vi en fedtfælde – en slags “opvasker” i naturen. Altså et hul i jorden med et flettet net henover, som fanger fedt og madrester, så det ikke ryger ud i naturen.

Og ja, jeg var meget bordeaux på turen. Mit leopardsæt fungerede formidabelt som tøj, man kunne være aktiv i, og også sove i. For man magter bare ikke rigtig at skifte til nattøj på sådan en tur, når det er pivkoldt om aftenen. 

Færdig fedtfælde!

På en lille tur gennem skoven fangede dette syn mig:

Vi skulle også finde forskellige planter, og finde ud af hvad de var for nogle

Skoven var fuld af skovmærker.

Det regnede lidt, men det gik heldigvis over igen, og vi havde faktisk rigtig flot vejr på turen.

Jeg fik snittet en pind til at grille skumfiduser med senere om aftenen 😉

Nogen byggede en båd, og prøvede at få den til at sejle, hvilket ikke var helt let 🙂

Aftensmaden fik vi først rigtig sent, fordi bålet drillede os (klassisk…) – men vi fik lækker gryderet med kylling, spinat, fløde, aubergine, tomat, squash… low carb! 🙂

Aftenhygge om bålet

Vi var på nattetur, hvor vi kiggede på stjerner, lyttede til flagermus med sådan et fikst apparat (en slags radio) og fik fortalt om ellefolket og lygtemænd.

Dagen efter kunne jeg vågne op til sådan en udsigt. Naturen er fantastisk! Jeg havde dog kun sovet et par timer. Det der med at sove udenfor, på et hårdt underlag, sammen med folk der snorker osv, det fungerer bare ikke optimalt for mig 😉 og så var det koldt! Jeg måtte hoppe i min søsters hjemmestrikkede sweater, og så kunne jeg heldigvis få lidt varme og søvn. Den trøje var guld værd på turen.

Sådan ser man ud, når man lige er vågnet kl. alt for tidligt om morgenen til bragende sol. Yndigt, eller.. 😉

Morgenmad på bål

Vores lærer havde taget gryder med – men ingen køkkenredskaber ellers, så vi måtte igang med at snitte selv. Der blev fremstillet paletkniv og denne seje pølsetang 😉

mmm, grillede pølser over bål til morgenmad! Der var også æg, men dem sprang jeg over. Og så havde vi lavet vores egen ost over bål også, den blev faktisk ret god.

Skøn tur! 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *