FØDSELSDAGSFEST PÅ SAMSØ

Sidste lørdag var vi jo som sagt på Samsø. Den stod på fødselsdagsfejring for både Rasmus og hans lillebror i selskab med familien. Det meste af lørdagen gik med forberedelser. Vi havde medbragt en porchettasteg hele vejen fra København, og den skulle lige saltes og klargøres.

Forretten havde Rasmus og jeg bestemt i fællesskab (mest mig ;)) – og det blev til lidt tapas. Her små pinde med chorizopølse og vesterhavsost. De var røvsyge at sidde og lave – men også lidt hyggelige 🙂
Om aftenen kom gæsterne, og fødselaren kunne åbne mange fine gaver. Bl.a. en højt ønsket Bamix stavblender (!). Ja, den gad jeg altså ikke forære ham! 😛 

Han fik også masser af peber. Men på den søde måde! 🙂

Og pæn pæn skjorte og butterfly. 
Hele selskabet til bords.
Sådan endte forretten: ostefyldte champignons, bruschetta med tomatsalsa, baconsvøbte dadler og pinde med ost og pølse. Det var SÅ lækkert (det må man da godt sige, selvom man selv har lavet det – ikk’? ;)) og forretten fik også meget ros. Det var et ret utraditionelt indslag i Rasmus’ familie, hvor forretter mest er tarteletter eller rejecocktails (hvilket bestemt også er ok retter – altså bortset fra tarteletter…)

Og så var svinet klar – mmmmm, masser af sprøde flæskesvær!

Og svinet på tallerken sammen med tilbehøret, som bestod af bagt hokkaidogræskar, flødekartofler, smørbagte kartofler og rå rødkålssalat.

😀

– og masser af rødvin til maden 🙂

Desserten havde vi også bestemt 😛 Og uddellegeret til Rasmus’ mor. Hun er nemlig ret god til at lave sådan nogle lækre nougatfragilitékager, og de kan jo også laves på forhånd. Så det skulle vi ikke bøvle med på selve dagen – lækkert! Og den var goood 

Senere blev vinen byttet om til øl
Rasmus har en del jævnaldrene fætre og kusiner, hvilket er super fedt når de så er med til den slags familiefester, for så kan man have det rigtig sjovt sammen og bl.a. lege “Margretheskål”. En leg som Rasmus ikke kendte (!), men som han nu har lært inden han blev 30 😉
Her imiteres “Kim Larsen”

Og vi legede også “hvem er jeg?”. Et meget langt spil!

Kl. 3 gik de sidste gæster hjem, og så var det godnat og i seng. En rigtig sjov, hyggelig og festlig aften!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *