ET SKRALDEUNIVERS

For tiden er jeg igang med vores førsteårsprojekt her på første år af min uddannelse. Det er rigtig spændende, men også tidskrævende 🙂
På mit seminarie kan man enten vælge mellem at skrive en almindelig opgave eller vælge at lave en aktivitet til en “festivaldag”, hvor man så efterfølgende skal skrive en opgave om aktiviteten, overvejelser omkring aktiviteten osv. osv.
Jeg valgte mig på at lave en aktivitet, da jeg tænkte at det var en fed mulighed for at kunne være kreativ og gøre noget andet end det man altid gør. For vi skal jo nok få lov at skrive en masse klassiske opgaver – men dét her får vi kun lov til at prøve denne ene gang.
På festivaldagen kommer der så børn fra forskellige insititutioner, som så kan prøve de aktiviteter som der så er blevet lavet – f.eks. piratland, forhindringsbane, rollespil og meget mere.

Jeg kunne skrive en masse om vores aktivitet, men helt kort fortalt har vi opbygget et “Skaldeunivers” hvor børn kommer ind, møder fortælling og dramatisering og bliver introduceret til at skulle bygge noget sammen af skraldet. Det fungerede rigtig godt, og børnene var helt opslugte af aktiviteten. Det er fedt at se, at man ikke behøver fancy legetøj for at appellerer til børns kreativitet og skaberevne – nærmere tværtimod! Af mælkekartoner blev der skabt biler, flyvemaskiner, fyrtårne, familier og meget mere. Det var fedt at se, og vi fik også en del ros med på vejen fra pædagoger 🙂

Her kommer lidt billeder fra dagen:

Vores “Skraldeunivers”/skraldeværksted. Vi havde selv samlet en masse skrald, samt fået hjælp fra skolen og andre studerende. Så vi havde maaaaange mælkekartoner!

Et bjerg af mælkekartoner – eller et “skraldefald”, om man vil…

Indgangen til vores skaldeunivers:

Vi havde en rigtig travl dag, med mange børn igennem.

Jeg elskermin uddannelse og alle de oplevelser, den giver mig! 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *