DET LILLE PIZZERIA

Lørdag aften hyggede vi os med at lave pizzaer i køkkenet.
Sagen er nemlig den, at vores fancy SMEG ovn faktisk har indbygget bagesten – man kan tage sådan en rund del af bunden af ovnen ud, og så er der varmelegemer under. Så kan man lægge stenen på dér. Bum.
Nu har vi boet her i to år, og har endnu ikke udnyttet denne fantastiske funktion. Skandale! Men jeg havde egentlig glemt alt om den bagesten, den ligger bare ovenpå vores indbyggede bordopvasker i skabet.
Nå, men det skal der rådes bod på nu!

Pizzadejen blev lavet ud fra denne opskrift. Lækker fuldkornsdej. Tror jeg vil afprøve durumversionen næste gang.

Vi lavede to forskellige pizzaer. Pizza nr. 1 var med mascarponeost (i stedet for tomat), kartoffel i tynde skiver (brug bagekartoffel!), pesto, lufttørret skinke og parmesanost. Den blev super sprød og lækker. Mums!

Pizza nr. 2, som var den, der smagte allerbedst, var med mascarpone, cheddar, chorizo, oregano, parmesanost og frisk tomat.

Mums, virkelig lækkert! Jeg kunne dog virkelig godt bruge en pizzaspatel til at lægge pizzaerne på bagestenen – vi havde lidt et hyr med det! Men hvor kan man mon købe sådan nogle henne? Imerco? Via Google kan jeg kun finde nogen til 500 kr, og det er måske liiige ambitiøst nok.

6 Comments

  • Anne Sofie

    Årh manner, det ser godt ud! Selvom jeg nu stadig ikke kan forstå, hvilke slags mirakler en sådan bagesten kan udføre. Er det virkelig meget bedre end almindelig ovn?

  • Bex

    Hehe, ja det tænkte jeg også, før jeg prøvede sten, men ja, det er det.
    Stenen bliver MEGET varm, da den jo ligger direkte ovenpå varmelegemet (som i øvrigt er 250 grader varmt, eller sådan noget) – hvilket gør at bunden bliver super sprød – og det går super hurtigt (under 10 minutter).
    Bunden bliver sprød og lidt luftig i det, som en pizzabund nu skal være 🙂

    Bager vi dem i ovnen har vi ofte det problem at bunden er lidt slatten på midten.

    Du må snart komme på besøg så du kan smage vores fantastiske pizzaer 😉

  • Maiken

    Jeg ville gerne have sådan en ovn – vi har en uden varmluft øv øv 🙁 Men ppizzaerne ser mega lækre ud 🙂
    Men fed lejlighed i har på alle måder 😀

  • Bex

    Uden varmluft – det er ellers en sjældenhed efterhånden tror jeg! Øv øv. Jeg er i hvert fald ret glad for vores ovn. Den vil jeg savne, når vi engang flytter
    Får nok aldrig råd til en så fancy ovn selv, hehe!

  • Maiken

    Ja, det kan jeg godt forstå – den er virkelig fancy 🙂
    Ja, vi bor i en boligforening, og der skiftes først ovne, når de ikke kan mere, desværre – men man kan da håbe på, at den ikke kan mere lige pludseligt, så vi får en ny 🙂

    • Bex

      Øv øv..
      Ja det kunne man da håbe! 🙂
      Før vi flyttede sammen boede vi i hver vores 1værelses UDEN ovn. Så vi fik aldrig rigtig ovnmad og jeg ku aldrig bage kage. Havde dog en miniovn der var ok til pomfritter. Men det var også den eneste, den ku!
      🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *