MADPLAN UGE 1

Mandag: Sweetpotato soup
Tirsdag: Lakseburgers
Onsdag: Vi har værdibevis, som vi bruger
Torsdag: Bøffer m. diverse grøntsager til (kæresten laver mad)
Fredag: Spinatpandekager med røget laks, peberrodsdressing, avocado, agurk og salat
Lørdag: Grønkålsrisotto og fisk
Søndag: Pizza med chevre og æbler

I dag fik vi sweetpotato soup! Det er bare lækkert her om vinteren. Her kommer lige en opskrift på det.

DU SKAL BRUGE (til 2 personer)
1 pakke med sweet potatoes/søde kartofler (ca. 450 g)
Kartofler (har lidt svært ved at sætte tal på her, måske en 6 – 7 stykker?! Tager det sådan lidt på slump)
Hvidløgsfed (min. 2 fed!)
Diverse krydderier (f.eks. chili)
Evt. bacon, frø eller kerner
Groft brød. Bag evt. selv (det gad jeg ik lige..)
Cremefraiche, Skyr, Fromage Frais eller lignende

FREMGANGSMÅDE:
Start med at skrælle alle kartoflerne, både de søde og de almindelige. Skær det hele ud i mindre stykker. Kom det i en gryde og hæld vand i, så det dækker. Kog til de er møre. Purér nede i gryden med en stavblender. Tilsæt evt. mere vand eller mælk eller fløde – alt afhængigt af hvordan du vil have suppen skal være. Tilsæt hvidløgsfed, og blend dem med. Tilsæt diverse krydderier fra krydderihylden – f.eks. cayennepeber, paprika, chili, salt, peber….
Server evt. med ristede bacontern eller ristede kerner eller frø, gerne kombineret med en klat kold cremefraiche, Skyr eller lignende. Og selvfølgelig groft brød til. Mums!

4 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *